У 1 турі групового етапу Ліги Європи Фенербахче вдома зіграло внічию з Динамо.

Матч завершився з рахунком 1:1.

Ліга Європи 2022/23
1 тур, Група В
08 вересня

Фенербахче – Динамо 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 – 35 Енріке, 1:1 – Циганков, 2:1 – 90+3 Бачуай.

Фенербахче: Байиндир, Густаво Енріке, Салаі, Луан Перес, Мигел Крешпу (Яндаш, 83), Арао, Кадиоглу, Аліоскі (Лінкольн, 83), Россі (Кахведжи, 69), Кінг (Валенсія, 69), Жоао Педро (Бачуайї, 69).

Динамо: Бущан, Кендзьора, Бурда, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 59), Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 67), Циганков, Кабаєв, Буяльський, Гармашь (Кравченко, 88).

Попереджені: Кінг (50), Россі (68), Яндаш (73), Аліоскі (82), Байиндир (90+6) — Гармаш (11), Сирота (78), Бущан (87).

Динамо стартувало в груповому раунді Ліги Європи 2022-2023. Київському клубу випало стартувати проти Фенербахче, з яким цього року “біло-сині” вже грали, пише 24 канал.

У 2 кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів Динамо змогло пройти турків. Після нульової нічиєї “вдома” кияни обіграли “канарок” 2:1 в гостях. Втім, обидві команди опинились саме у ЛЄ, де їх шляхи знову перетнулись.

Вперше за довгий час в основі Динамо вийшов Микита Бурда. Також після травми відновився Віктор Циганков, тоді як на двох номінальних форвардів Бєсєдіна та Ваната Мірча Луческу не міг розраховувати.

Фенербахче у першому таймі володів ініціативою і закономірно вийшов вперед. Після кутового від Россі вище за всіх суперників вистрибнув Густаво Енріке, який головою пробив Бущана.

Динамо же почало пропонувати контргру лише після перерви. Кияни стали куди частіше бити у площину ворот Баїндира, тоді як Фенербахче бив в основному повз.

В середині другого тайму підопічні Луческу таки знайшли можливість відновити паритет. Після пасу Буяльського м’яч вдало ліг на ногу Циганкову, який точним пострілом з-за меж карного майданчика вразив ворота Фенербахче.

“Канарки” спробували вирвати перемогу, випустивши на поле кілька форвардів. Однак Динамо навіть було ближче до гола, але в підсумку все ж дозволило туркам досягти свого.

На другій компенсованій хвилині захисники “біло-синіх” забули про Батшуаї у своєму майданчику. Бельгієць впритул розстріляв Бущана і вирвав перемогу для своєї команди.

У паралельному матчі АЕК не зумів відібрати очки у Ренна (1:2), також пропустивши в компенсований час. В наступному турі кияни “приймуть” у Кракові клуб з Ларнаки, тоді як Фенербахче поїде в гості до французів.