Ліга Конференцій, Група Е. 1-й тур
7 вересня, 22-00. Кошице, “Кошицька футбольна арена”
Арбітр: Й.Фрід
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“Дніпро-1”:

Олександр Кучер непогано розпочав сезон. Єврокубковий виліт не був видалений з нашої пам’яті, проте варто зазначити, що більшість помилок у тій грі молодий колектив із молодим тренером здійснював за єврокубковою недосвідченістю. Потенціал команди було видно у матчах УПЛ, коли із загальним рахунком 5:0 були обіграні “Динамо” та “Верес”. У дніпрян є свої помилки у грі в обороні, та й кадрові проблеми через травми гравців нікуди не поділися. Але й позитивні сторони, на кшталт швидких атак та якісних стандартів, також треба відзначати.

Через травми Лучкевича та Пуріта, позицію правого фулбеку вимушено закриває Адамюк, тоді як опорник Сарапій влаштувався в центрі оборони. Так, обидва рішення прийняті не через хороше життя, але поки що вони дають позитивний ефект. В атаці ж вибір у Кучера значно ширший, але нам не здається, що наставник зважиться на велику кількість замін напередодні важливого єврокубкового матчу.

“АЗ” Алкмар:

Якщо “Дніпро-1” виглядає симпатично, але нестабільно, то “сирні фермери” влаштували справжній буревій на старті сезону. У них виходить майже все. Три етапи кваліфікації Ліги Конференції колектив Янсена Паскаля пробіг на одному подиху (шість ігор, п’ять перемог, різниця голів 18:2), при цьому лише раз не виграв у п’яти турах чемпіонату. “АЗ” непоганий в обороні (другий показник у лізі), при цьому лише раз йшов з поля без забитого. Дуже добротний старт сезону.

Головна проблема Паскаля у тому, що у нього в команді вистачає травмованих футболістів. Форвард Йеспер Карлссон і хавбек Рішедлі Базур точно не зіграють у четвер, є питання і щодо орендованого у “Інтера” захисника Зіньо Ванхеусден. Основа Алкмаара все ще виглядає дуже грізною зброєю, при цьому через травми вистачає проблем із шириною обойми.

Очні зустрічі

“Дніпро-1” та “АЗ” Алкмаар на футбольному полі раніше не перетиналися.