Брюгге обіграв Байєр Леверкузен (1:0) у 1 турі Ліги чемпіонів 2022/23.

Роман Яремчук вдруге поспіль почав у запасі. Там же опинився інший українець Едуард Соболь. Стабільно заходили і пробивали з меж штрафного Патріш Шик, Мусса Діабі та компанія. В атаці господарів заправляли Каміль Сова та Андреас Сков Ольсен. Саме останній і організував украй курйозний перший гол. Данець подав зі стандарту, івуарійський центрбек Сілла замкнув не дуже небезпечним ударом, але голкіпер збірної Фінляндії Градецкі з м’ячем закотився за лінію воріт.

Екс-вінгер ПСЖ Діабі прошив таки Міньйоле, але від рукавичок бельгійця снаряд поцілив у стійку. Байєр втричі частіше до перерви стріляв з меж штрафного (6:2), хоча володів м’ячем лише 44% часу. Моменти гостей були значно серйозніші й за метрикою очікуваних голів. Леверкузен також виграв усю боротьбу. Тому Брюгге дуже пощастило завершити перший тайм, ведучи в рахунку. Ще один екс-гравець ПСЖ Мітчел Баккер в обох таймах пробивав, опинившись у воротарському. Міньйоле не без допомоги захисників тягне все.

Вихованець Барселони Хутгла, який показує неабияку результативність у чемпіонаті Бельгії (і ам забиває голи, і кладе асисти) на 64 хвилині поступився місцем на полі Яремчуку. Роман відразу ж помчав у коридорі з двох захисників гостей. М’яч від себе відпустив, але кутовий у патовій ситуації заробив. Після серії стандартів, започаткованої українцем, досить гаряче у штрафному “фармацевтів”. Красивий підкат Яремчука на фланзі, не соромно і з найкращими захисниками позмагатися.

Подача за подачею від Леверкузена завершується не менш курйозним голом. Орендований в Челсі Хадсон-Одой подав, круглий нікого не торкнувся і залетів з флангу. Однак захисник Байєра Та перебував в офсайді, який важко називати пасивним. З допомогою VAR головний арбітр скасував взяття воріт. Шик ударом через себе влучив у стійку, після чого Міньйоле підбив м’яч у власні ворота. Другий поспіль скасований гол за кілька хвилин. Тут ще очевидніший офсайд.

Почав програвати боротьбу Яремчук. Відразу 5 втрат при 10 контактах з м’ячем – відверто забагато. А ось і перший удар. Комбінація у кілька ходів завершилася заблокованою спробою екс-динамівця. Роман встояв на ногах, хоча суперник нахабно тягнув за футболку. Українець кинув по флангу Сков Ольсена, який мінімально перекрутив у дальній верхній кут. На 89 хвилині Соболь замінив Сова. Заміна на утримання рахунку.