УФ звернувся за коментарем до колишнього форварда “Буковини”, “Дніпра” та збірної України Бориса Фінкеля, який на своїй сторінці у фейсбуці розмістив оголошення про допомогу українцям.

п. Борис. Прийміть подяку від всього українського народу за те, що у такий важкий час знайшли можливість допомогти рідній країні. Можете розповісти про те, як у Німеччині сприймають агресію рускіх фашистів прості люди. Про що говорять, Чи готові допомогти нам?

Тут всі сприймають однаково! Усі категорично проти. Майже всі підходять і запитують, чим можуть допомогти. грошима, продуктами тощо.

Фірма, де я працюю, виробляла приблизно 10% своєї продукції росії. Вчора наш шеф на зборах сказав, що ми більше не будемо працювати з ними. Усю продукцію заморозили.

У суботу до нашого міста приїжджає перша частина сімей з України. Спочатку думали, що 30-40 людей, а сьогодні вирішили, що заберуть 130 людей! 2 великі автобуси вже виїхало на польський кордон. Ніхто не міг подумати, що німці так підтримуватимуть Україну.

У кожному селі (я не говорю про міста) організовані пункти для допомоги Україні. Збирають гроші, одяг, їжу та ін. Ніхто від німців цього не очікував.