Донецький “Шахтар” у першому турі групового раунду Ліги чемпіонів 2022/23 на виїзді переміг РБ “Лейпциг” з рахунком 4:1.

Ця перемога стала для “гірників” першою за останніх вісім матчів в основній сітці турнірі. Безвиграшна серія тривала з сезону 2020/21, коли в шостому турі групового раунду була нічия з “Інтером”. Далі – шість матчів без перемог у групі ЛЧ 2021/22.

Ця перемога стала для “Шахтаря” другою над німецькими командами у Лізі чемпіонів. Примітно, що перша також трапилася на виїзді – у сезоні 2018/19 “Шахтар” на чужому полі здолав “Гоффенгайм” 3:2.

4:1 – перший в історії розгром німецької команди у виканні “Шахтаря” в Лізі чемпіонів. Однак раніше “гірники” крупно вигравали у німців у Лізі Європи – страждали “Вольфсбург” та “Шальке” (по 0:3).

Примітно, що в кожному з останніх десяти матчів “Шахтаря” проти німецьких команд було забито щонайменше три голи.

Завдяки цій перемозі “Шахтар” продовжує втримувати впевнене лідерство серед українських представників у Європі в контексті вкладу до Таблиці коефіцієнтів. В активі “гірників” уже шість балів (1,2 за конвертацією єврокубків). Аби перевершити торішній показник, потрібні ще мінімум дві перемоги (або чотири нічиїх).