7 вересня. 22:00. Ліга чемпіонів. Груповий турнір
Група B. Перший тур
Брюгге. “Ян Брейдель”
ТВ: MEGOGO

Брюгге

“Брюгге” пристойно видозмінився за літо, але позиції домінанта бельгійського футболу залишилися при них. Півроку переконливої ​​роботи Алфреда Схройдера на посаді головного тренера “чорно-синіх” вистачило для запрошення наставника до “Аякса”. Тепер командою керує його екс-помічник Карл Хуфкенс. Головна зірка команди де Кетелар поїхав у Мілан, але лідер півзахисту Ханс Ванакен залишився на місці.

Натомість “Брюгге” пристойно посилився – тут і 16-мільйонний трансфер Романа Яремчука, і читерський півзахисник “Мідтьюлланда” Рафаел Нвадіке за 10 млн. Яремчук уже встиг забити в дебютній грі за новий клуб, і сумнівів у тому, що українець буде розривати чемпіонат Бельгії немає. Але поки крутіше за всіх про себе заявив про себе Ферран Жуджла з кантери “Барси”. На рахунку форварда 5+3 у 7 матчах.

Наприкінці липня “Брюгге” сенсаційно програв “Ейпену” (2:1) на виїзді, але потім у підопічних Хуфкенса все пішло як по маслу – перемоги над “Ауд-Хеверлеї” (0:3), “Кортрейком” (2:1). ), “Шарлеруа” (1:3) та “Серклем” (4:0)

Байєр

А ось “Байєр” люто лихоманить на старті сезону. Команда Херардо Сеоане зуміла виграти лише одну з 5 стартових зустрічей Бундесліги, зливши всі інші матчі. Жодна з проблемних позицій не була закрита, а заміну Флоріану Віртцу так і не було знайдено. Натомість клуб половину літа торгувався з “Шахтарем” за Михайла Мудрика, і зрештою зумів лише орендувати Хадсона-Одої на прапорці. Але глибини складу на кілька фронтів немає – тут дай бог зібрати пристойну 11-тку.

За грою “Байєр” не такий жахливий, як міг би, але проблем все одно купа. І кадрових, і ігрових. До того ж була провалене передсезоння, і тут уже Сеоане заслуговує на критику. Крім відсутніх “десяток” у складі в принципі виникли труднощі і з вінгерами – Белларабі та Адлі вже вилетіли з травмами, Хадсон-Одої явно не готовий відразу стати гравців старту, а Пауліньо більше зайнятий вибором нового клубу, до якого він приєднається в кінці сезону, ніж грою у футбол.

Передбачити як зіграє “Байєр” складно. То пристойно зіграють із “Боруссією” Дортмунд і мінімально поступляться (1:0), то трохи не вистачить для камбека проти “Фрайбурга” (2:3). То програють “Хоффенхайму” 0:3, то виграють у “Майнца” з тим самим рахунком 3:0.

Статистика та факти

  • Минулого сезону “Брюгге” став першою в історії Ліги чемпіонів командою, яка пропустила чотири або більше м’ячів у чотирьох матчах поспіль
  • “Брюгге” програв 4 останні зустрічі в Лізі Чемпіонів
  • “Байєр” програв 4 з 5 стартових матчів Бундесліги
  • У п’ятницю Яремчук забив у своєму дебютному матчі за “Брюгге” проти “Серкля”