Із восьми легіонерів збірної України, яких Олександр Петраков запросив до національної команди на вересневі матчі, цього вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро.

Неприємний виняток склав запасний воротар мадридського «Реалу» Андрій Лунін.

У п’ятницю, 2 вересня, у стартовому турі нового чемпіонату ОАЕ «Аль-Айн» Андрія Ярмоленка на виїзді розійшовся миром з «Аджманом» (1:1), а в 7-му турі чемпіонату Бельгії «Брюгге» Романа Яремчука розбив на своєму полі «Серкль Брюгге» — 4:0. Для українського нападника це був дебют у складі нової команди, який він відзначив забитим м’ячем.

У суботу, 3 вересня, «Евертон» Віталія Миколенка в 6-му турі англійської Прем’єр-ліги на рідному стадіоні розписав мирову (0:0) у міському дербі з «Ліверпулем».

У неділю, 4 вересня, «Арсенал» Олександра Зінченка зазнав першої поразки в АПЛ сезону-2022/2023, поступившись на виїзді «Манчестер Юнайтед» із рахунком 1:3.

«Славія» Тараса Качараби в межах 7-го туру чемпіонату Чехії зіграла у гостях унічию зі «Словацко» (1:1).

У 5-му турі італійської Серії А «Спеція» Віктора Коваленка, який відіграв 63 хвилини, на своєму полі розійшлася миром із «Болоньєю» (2:2).

Зрештою, у понеділок, 5 вересня, в елітному дивізіоні чемпіонату Італії «Аталанта» Руслана Маліновського на виїзді розібралася з «Монцею» (2:0).