У неділю, 4-го вересня, львівські “Карпати” проведуть перший гостьовий поєдинок у новому сезоні. Команда Андрія Тлумака гостюватиме у Тернополі. Початок зустрічі о 17:00.

Перша ліга, група “А”, сезон 2022/2023. 2 тур

“Нива” (Тернопіль) – “Карпати” (Львів)

4 вересня. Початок – 17:00. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича.

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Трансляція: YouTube-канал “Професіональна футбольна ліга України”.

“Зелено-білі” вдало стартували у Першій лізі. У домашній зустрічі львів’яни впевнено перемогли ФСК “Маріуполь” завдяки голам Ростислава Таранухи, Амбросія Чачуа та Олега Леня. Натомість “Нива” гостювала у Демидові на Київщині, де розписала мирову 1:1 із “Діназом”. Наприкінці першого тайму гравець гостей Руслан Дедух реалізував пенальті, однак у другому таймі “Діназ” відігрався.

Фактично місяць тому, 3-го серпня, “Карпати” та “Нива” зустрічалися у контрольному матчі в рамках підготовки до старту у Першій лізі. Єдиний гол Ігоря Дуця вирішив долю протистояння на стадіоні “Україна” – 1:0.

Минулий сезон тернополяни провели у Першій лізі. На момент зупинки чемпіонату “Нива” посідала п’яту сходинку у турнірній таблиці. Очолює майбутнього суперника “зелено-білих” 51-річний Андрій Купцов, який у 1996-му виступав за львівські “Карпати” під керівництвом Мирона Маркевича. Пізніше Купцов працював тренером у структурі “левів”.

Перед початком нового сезону “Нива” підписала кількох новачків. Серед них – захисник Олександр Дударенко, який донедавна виступав за львівські “Карпати”. Крім того, влітку тернопільський клуб поповнився Романом Сливою та Андрієм Беєм, вихованцями “зелено-білих” (у складі “Ниви” з минулого сезону перебуває Богдан Козак, який теж розпочинав свою кар’єру у “Карпатах”). Атакувальну лінію покликаний підсилити ще один літній новачок – вихованець “Динамо” Даниїл Сухоручко.

Нещодавно Тернопіль покинули Семен Вовченко та Костянтин Бичек (ще один екскарпатівець). Обидва відтепер виступатимуть у Прем’єр-лізі: Вовченко – за “Верес”, а Бичек – за “Металіст 1925”. Зате залишився у команді один із лідерів, 25-річний воротар Максим Механів, який у новому сезоні виводитиме партнерів на поле з капітанською пов’язкою.

Що стосується кадрових аспектів, то відбув дискваліфікацію карпатівський новобранець Юрій Репета, який матиме змогу дебютувати за “зелено-білих”.