У той час, як на “Олімпійському” у Києві “Ворскла” проводила матч УПЛ проти “Металіста 1925”, на півночі нашої столиці зустрічалися “Оболонь” та інший представник цього регіону – СК “Полтава”. Що цікаво, обидва представники Полтавщини програли в один м’яч, пропустивши вирішальний гол у останні хвилини.

Перша ліга. 2-й тур

“Оболонь” – “Полтава” 2:1

Голи: Батальський 23, Краснопір 90 – Томенко 11

“Оболонь”: Федорівський, Осман, Бородай, Тєрєхов (Лук’янчук 46), Фатєєв, Мороз (Корохов 59), Покотилюк (Косовський 46), Прокопенко, Слободян (Олійник 83), Краснопір, Батальський (Груша 46)

“Полтава”: Вічний, Савенков, Томенко (Даниленко 46), Таранушич, Бужин, Коваленко (Гайван 74), Копитов (Пастухов 83), Бичков, Щербак, Костенко (Горжуй 46), Стрельцов

Попередження: Прокопенко 34, Покотилюк 41, Федорівський 90+3 – Коваленко 62

Саме полтавці відкрили рахунок у зустрічі. Для дебютного результативного удару на новому рівні їм знадобилося 11 хвилин: подача з кутового пішла на ближню стійку, Щербак продовжив далі, Томенко залишився без нагляду та забив. Але перевага була недовгою: “пивовари” відібрали м’яча на чужій половині, здається, Слободян м’яко закинув до штрафного, а там досвідчений Батальський добіг до м’яча швидше за суперників та відправив його повз голкіпера. Ще до перерви полтавці могли знову виходити вперед, одначе за господарів зіграв каркас воріт.

У другій 45-хвилинці суперники перейшли від футболу до боротьби, де сильнішими мали всі шанси виявитись кияни – саме вони створили найкращий момент тайму. Після подачі з лівого краю від дальньої стійки до протилежної частини каркасу воріт м’яч скинув Слободян, проте Прокопенко, схоже, не очікував такого, тому з метра поцілити в площину не зміг. Але “Оболонь” перемогу все ж вирвала. Знову допоміг високий пресинг, відбір, простріл Груші та замикання Краснопіра.

2:1 – “Оболонь” поки йде без поразок, а “Полтава” у дебютному для себе матчі Першої ліги зазнає прикрої поразки.