Евертон і Ліверпуль видали традиційну нічию (0:0) у 6 турі чемпіонату Англії 2022/23.

Віталій Миколенко зберіг своє місце в у стартовому складі. Команда екс-динамівця досі не виграла жодного матчу, але 3 нічиї поспіль дозволили проповзти із зони вильоту на 17 місце з крихітною перевагою над Вулверхемптоном за додатковими показниками. Фаворити сезону вирвали перемогу над Ньюкаслом аж на 90+8 хвилині. Третій тріумф виводив би “червоних” на 3 місце. Однак це завдання зовсім не з простих, адже за часів Клоппа гостьові мерсисайдські дербі були цілою мукою – лише один розгром та відразу 4 поспіль нічиї за 5 виїздів на Гудісон.

Екс-форвард Брайтона Мопе, який дебютує за “ірисок” з дербі. активний на старті – міг забивати сам, віддавав на Онана. Миколенко за перші 10 хвилин був задіяний лише раз, відверто сфоливши проти Цімікаса, який несподівано замінив Робертсона в основі. Перший удар у площину за Евертоном. Гордон на підбиранні бахнув, не довго думаючи. Аліссон впорався, а у зворотній атаці вже Миколенко страхує партнерів, опинившись на правому фланзі ближче до центру. Діас після штрафного від Цімікаса пробивав з меж воротарського, однак тягнувся до м’яча і не міг завдати клопотів Пікфорду.

Миколенко впевнено перехоплює перед носом в Александер-Арнольда. Гомес привіз у своєму штрафному. Мопе заблокували, Девіс з носка ефектно викручував без шансів для Аліссона – стійка! Карвалью шкутильгає після того, як Онана врізався йому в коліно. Жовта картка для опорника Евертона, який виглядає одним із найкращих серед “ірисок”. Салах подав після підбирання, Дарвін головю не влучив з кількох метрів. А оце вже шалений фарт команди Лемпарда. Гомес зі своєї половини закинув на Нуньєса, який з-під двох захисників прошив рукавичку Пікфорда – поперечина. Діас миттєво добивав, і вже стійка виручила Евертон.

Фірміно у перерві замінив Карвалью. На старті другого тайму Діас виклав Дарвіну під момент по центру. Не вийшов удар в уругвайця. Ще один постріл форварда Ліверпуля заблокований, а потім Цімікас з гострого кута не влучає майже у порожні ворота. Мопе підбив собі м’яч і пробив у пляжному стилі через себе – вище. Дарвін влучає прямо по центру. Саме там стояв голкіпер Евертона. Дарвін влучає прямо по центру. Саме там стояв голкіпер Евертона. Серія вбивчих моментів з обох боків. Пікфорд рятує пачками, а Мопе з вбивчої дистанції влучає прямо в Аліссона.

Мопе знову бере гру на себе, заробляє кутовий а потім віддає на дальню стійку, де один лише Коуді. VAR перевірив момент, вихованець Ліверпуля таки заліз в офсайд. А як радів Конор, який провів лише 2 матчі в головній команді “червоних”. Макніл з рикошетом пробив. Ефектний порятунок від Аліссона. Салах елегантно виклав на 10 метрів, після удару в дотик від Фірміно Пікфорд виконує 7 сейв. Миколенко класно відтер вінгера збірної Єгипту. Салах ще й сфолив проти українця.

Салах втрачає ще 2 супермоменти. Від рук Пікфорда снаряд влучає у стійку, Миколенко не дає нормально добити. Команди на двох завдали 37 ударів, зокрема 31 з меж штрафного і 11 прицільних. Ліверпуль тричі влучав у каркас воріт, Евертон – ще раз. Як у такій грі могли трапитися нулі на табло? Просто якась аномалія. Четверта поспіль нічия виводить Евертон на 14 місце. Ліверпуль залишається п’ятим.