Головний тренер «Агробізнесу» Олександр Чижевський прокоментував ситуацію з відмовою гравців команди повертатися до України.

– 28 лютого «Агробізнес» мав вирушати зі зборів до України. Повернулись ви, тренерський штаб, персонал та троє футболістів. Особисто ви були здивовані, що лише троє гравців повернулось?

– Якщо чесно, то був здивований. Квитки для повернення в Україну ми шукали на всю команду, а коли оголосили на зборах, що 28-го числа вилітаємо двома групами, то чимало футболістів заявили, що не будуть повертатись. Для мене це був шок.

Тому що для мене трохи дико було, що футболісти, які мають в Україні сім’ї з маленькими дітьми, залишаються за кордоном.

У першу чергу, я здивувався рішенню хлопців, у яких є сім’я, а холостяки ‒ то зрозуміло, що їх нічого не тримає, вони можуть їхати куди хочуть. Кожен сам собі вибирав дорогу, я свою думку висловив, але нікого не звинувачував.

– Ви спілкувались з гравцями? У них була сильна паніка чи ні?

– Для кожної людини початок повномасштабної війни це був шок і стрес. Зрозуміло, що була паніка, тому що в «Агробізнесі» зібралися футболісти і з Києва, і з Бердянська. Коли це все розпочалося о 4:30 ранку, я прокинувся вночі, читав новини та відразу написав у групу, що почалась війна. Ми зранку зібрали всіх футболістів та поговорили.

У першу чергу, дав завдання адміністраторам, щоб шукали найближчий рейс на повернення в Україну. Був рейс на післязавтра, проте там було мало місць. От ми й почали планувати на 28 лютого. А тут виявилося, що велика кількість гравців не повернеться. І тут прикро: ми могли 26-го вилітати, там був рейс, якби знали, що стільки буде «відмовників».

– Олег Собуцький доволі різко висловився про те, що гравці не повернулися з Туреччини. Підтримуєте його думку?

– Я не був здивований, бо, знаючи його, що він з 2014-го року підтримував хлопців у АТО та завжди проводив великі свята із військовими. Тому я його розумію, що для нього це був шок, – сказав Чижевський.