Із дев’яти легіонерів збірної України, яких Олександр Петраков запрошував до національної команди на червневі матчі, цього вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило лише четверо.

У суботу, 27 серпня, у межах 5-го туру французької Ліги 2 «Бордо» Данила Ігнатенка на власному полі поступився «Генгаму» (0:1). Утім, команда українця може дуже швидко реабілітуватися. Уже завтра, 30 серпня, «Жирондинці» проведуть домашній матч 6-го туру чемпіонату країни проти «Кевії-Руана» (початок зустрічі — о 21.45 за київським часом).

У 4-му турі англійської Прем’єр-ліги «Евертон» Віталія Миколенка на виїзді розійшовся миром із «Брентфордом» (1:1), а Олександр Зінченко через ушкодження не потрапив до заявки «Арсеналу» на переможний домашній поєдинок проти «Фулгему» (2:1). Уже завтра команда Миколенка проведе гостьовий матч 5-го туру АПЛ проти «Лідс Юнайтед» (22.00), а «Каноніри» в останній день літа вдома прийматимуть «Астон Віллу» (21.45).

У неділю, 28 серпня, «Аталанта» Руслана Маліновського здобула виїзну перемогу над «Вероною» (1:0) у 3-му турі італійської Серії А. Уже 1 вересня команді українця належить провести домашню зустріч 4-го туру чемпіонату країни з «Торіно» (21.45).

«Славія» Тараса Качараби розбила на чужому полі «Збройовка Брно» (4:0) у 5-му турі чемпіонату Чехії, а 31 серпня готується провести домашній поєдинок 6-го туру з «Тепліце» (21.00).

Відзначимо також перше в сезоні непотрапляння навіть до заявки на гру «Бенфіки» Романа Яремчука. Його команда минулої суботи в 4-му турі чемпіонату Португалії на виїзді перемогла «Боавішту» (3:0).