В межах 2-го туру УПЛ харківський Металіст зіграв внічию з Інгульцем.

УПЛ, 2-й тур.

Металіст Харків – Інгулець Петрове  1 : 1.

1 – 0. Коркішко – 6-пен.

1 – 1. Клименко – 61.

Металіста й Інгульця в Ужгороді ще до стартового свистка міг подарувати публіці скандал, адже харківський клуб перебуває у таборі “відступників” від телепулу. Рух, Динамо і Зоря не впустили команду “Setanta Sports” на стадіони, транслюючи свої матчі на Ютуб та по “2+2” – втім, керівництво “жовто-синіх” пішло іншим шляхом. Трансляцію дозволили і “Setanta Sports”, і “плюсам”. Унікальний випадок.

Від цього поєдинку не очікували феєрії, однак стартові хвилини дали надію на цікавий футбол. Інгулець міг відкривати рахунок вже на 3-й хвилині внаслідок вривання Блізніченка на лівий край штрафного та скидки на лінію під удар Саківу – Тарас пробив повз дальній кут.

Металіст відповів на 6-й, заробивши пенальті. Петровці самі подарували його: Кучеренко невдало розвернувся біля власних воріт, трішки відпустивши від себе м’яч і дозволивши Романюку відібрати його – при цьому захисник вдарив Юрія по нозі. Коркішко точним пострілом з “позначки” відкрив рахунок, забивши свій другий гол у сезоні!

На жаль, в наступні 40 хвилин на полі виявились саме такими, як і прогнозували. За цей період команди створили всього один момент, та й той привіз голкіпер харків’ян Рибка – Олександр вибив м’яч в ноги Сіталу, той скинув на Одарюка, але подальший удар вияився неточним. Крім того, Сітало замикав подачу з кутового ударом в руки Рибці.

От, власне, і весь екшн. По такій спеці іншого футболу від Металіста й Інгульця очікувати було наївно. Телеглядачі та люди на стадіоні нудьгували, а гравці провели аж дві перерви на водопій. Відпочивати команди відправились за мінімальної переваги підопічних Олега Ратія.

Не можна сказати, що другий тайм аж сильно відрізнявся від першого, але моментів у ньому було трішечки більше. Так, на 55-й хвилині свіжий Козак пробив над поперечкою воріт Металіста після навісу з лівого флангу, а Танковський на 59-й відповів потужним дальнім пострілом – Паламарчук парирував.

На 61-й же хвилині Інгулець досить несподівано зрівняв рахунок зусиллями Клименка, якому дали завдати удар метрів 24-х – м’яч рикошетом від стійки залетів у сітку! 1:1.

Після забитого гола Інгулець почав діяти значно активніше. Ближче до кінця зустрічі петровці взагалі притиснули суперника, однак із завершальною фазою атак все було сумно. Біля воріт Рибки в цей період пригадуються тільки постріл Ковальова зі стандарту (голкіпер потягнув) та скидка вздовж лінії воротарського під замикання Смолякову – Артем розминувся з м’ячем.

На останніх же хвилинах підопічні Сергія Лавриненка могли й нічию втратити. Так на 89-й Ченбай зрізав простріл з правого флангу у власні ворота, влучивши у поперечку, а у компенсований час Металіст вискочив у контратаку 3-в-1 – в її завершенні Підлепенець опинився перед голкіпером і пробив низом. Паламарчук врятував Інгулець! Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.