В межах 1-го туру чемпіонату України серед команд Першої ліги Чернігів розписав результативну нічию з Скоруком.

Група Б. Перша ліга. 1-й тур

“Чернігів” – “Скорук” 1:1

Гол: Сорока 89 (авт.) – Сорока 50

“Чернігів”: Ширай, Мир. Сердюк, Сираш, Романченко, Лакеєнко, Кривобороденко (Бибік 70), Мироненко (Зубашівський 76), Макс.Сердюк, Ментей, Кулик (Вовк 73), Койдан

“Скорук”: Варцаба, Клименко, Малиш, Лаптєв, Сорока, Плахтир, Разуваєв (Шаповалов 81), Перебора (Коцюмака 87), Шмигельский, Цуркан (Боженар 73), Мішуренко (Шарко 71)

Попереджені: Мироненко 2, Кривобороденко 47 – Цуркан 45+1, Мішуренко 52

“Чернігів” за підсумками осінньої частини попереднього чемпіонату України у Другій лізі займав лише десяту сходинку та міг лише мріяти про підвищення у класі. Мрія збулася, проте ціною повномасштабної війни і зняттям майже десятка клубів. На фоні “Скорука” (друге місце у Другій лізі минулого недограного сезону) команда не виглядала безнадійною, та все одно забити сьогодні не змогла.

Гол гостей вийшов дуже курйозним. “Скорук” довго не міг визначитись, хто та як повинен розігрувати штрафний біля центральної лінії. У підсумку, Плахтир просто вгатив в бік чужого штрафного майданчика, оборона “Чернігова” не розібралася із воротарем, хто має грати по цьому стандарту, і Сорока головою відправив м’яча повз голкіпера.

Гра йшла до завершення. Здавалося, що підібрати ключів до воріт “Скорука” чернігівцям не вдасться. Проте допоміг автор прем’єрного голу сезону – Сорока зрізав простріл з лівого краю у власні ворота, чим встановив остаточний результат у зустрічі.