24 серпня 2022 року. 22:00. Загреб. Стадіон “Максімір”.
Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Матч-відповідь (перший матч – 0:1)
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Травмовані: Йосип Шутало, Марко Бульят – Сондре Брунстад Фет, Мортен Конрадсен

“Динамо”

Втім, якщо динамівці та будинки покажуть таку ж невинахідливість у завершальній фазі атаки, як це було в першому поєдинку, “Глімт” цілком може розраховувати на успіх. Нуль забитих м’ячів в активі загребців тим більше дивний, що до цього у всіх матчах нового сезону – окрім одного-єдиного, найпершого – команда Анте Чачича незмінно хоча б раз, але забивала у ворота суперника. А цього разу трапився в Суперкубку Хорватії проти сплітського “Хайдука”. Напружений поєдинок завершився нульовою нічиєю і з’ясовувати стосунки командам довелося в серії пенальті, в якій “Динамо” виявилося успішнішим.

Щодо безпосередньо ігор у Лізі чемпіонів, то до зустрічі з “Буде” динамівці подолали опір північномакедонського “Шкупі” (2:2 вдома, 1:0 у гостях) та болгарського “Лудогірця” (2:1 у гостях, 4:2 удома ). Неважко бачити, що саме гостьові успіхи сприяли успішному проходженню Загреба по турнірній дистанції. У цьому сенсі поразка в Норвегії може коштувати дуже дорого. У чемпіонаті ж країни підопічні Чачича розпочали дуже й дуже впевнено: після шести турів у них 16 набраних очок, тобто п’ять перемог та лише одна нічия (на виїзді проти “Вараждіна” – 1:1). Найближчий суперник, “Славен” із Копривниці, відстає вже на п’ять балів. Втім, у сплітського “Хайдука” 9 очок і два матчі в запасі, тож справжня боротьба ще тільки починається. Перед зустріччю з “Буде-Глімтом” “Динамо” розім’ялося вдома на “Осієці” – 5:2.

Варто зазначити також, що на “Максимірі” господарі не програють із 5 грудня минулого року.

“Буде-Глімт”

Чемпіонат Норвегії, що проводиться за системою “весна – осінь”, знаходиться в самому розпалі. Після 19-ти турів команда Кнудсена має в активі 38 набраних очок, але йде лише третьою, відстаючи від лідера “Мольди” на сім балів. Минулими вихідними “Буде” вдома не зумів переграти команду з хамським ім’ям “ХамКам” (2:2), дозволивши супернику зрівняти рахунок на 86-й хвилині. Такий результат мало того, що зіпсував настрій перед найвідповідальнішою поїздкою до Хорватії, так ще й підвів межу під шестиматчевою переможною серією “Глімта” в чемпіонаті, в ході якої командою було забито 24 і пропущено всього три м’ячі.

У Лізі чемпіонів вихованці Кнудсена грають із початку липня. Спершу їм довелося битися з фарерським клубом КІ, який ледь не створив сенсацію – після виїзного програшу 0:3 взяв та й виграв удома 3:1: вів 2:0, пропустив, але знайшов сили забити третій на 85-й хвилині та влаштував супернику досить нервову кінцівку. Втім, все для “Глімту” закінчилося успішно і він вийшов на північноірландський “Лінфілд”. На виїзді “Буде” також програв – 0:1 – але вдома просто розірвав невдаху суперника з рахунком 8:0, забивши по чотири голи в кожному таймі. Далі під гарячу руку потрапив литовський “Жальгіріс”, з яким вдома також розібралися дуже впевнено (5:0), скачувши на виїзді нічиєчку 1:1. Потім була мінімальна перемога у першому матчі з “Динамо”, яка дозволяє укласти: у чотирьох домашніх матчах кваліфікації ЛЧ “Буде-Глімт” був просто нестримний! Чотири сухі перемоги із загальним рахунком 17:0!!! А ось на виїзді все було куди гірше – жодного виграшу, два забиті м’ячі та п’ять пропущених. У цьому сенсі виїзд на “Максимір” очікується фанатами клубу з хвилюванням, що погано приховується…

Цікаві факти

  • Серія матчів у рамках Ліги Чемпіонів, у яких команда Динамо пропускає голи, складає 3 поєдинки
  • Безпрограшна серія команди Буде-Глімт у рамках Ліги Чемпіонів складає 4 матчі
  • Забивна серія команди Буде-Глімт у рамках Ліги Чемпіонів складає 4 матчі