Categories: УПЛ

УПЛ. Шахтар, попри значну перевагу, не зумів перемогти Металіст 1925

Шахтар та Металіст 1925 провели перший матч чемпіонату України в новому сезоні.

УПЛ, 1-й тур.

“Шахтар” Донецьк – “Металіст 1925” Харків 0 : 0.

Після повномасштабного вторгнення росії Шахтар втратив майже усіх легіонерів. Залишився лише Лассіна Траоре, проте буркінійський форвард, як і новачок Зубков, не потрапили у заявку на гру. Ба більше, вперше за останні 20 років “гірники” розпочали сезон без жодного бразильця.

Зате у стартовому складі команди Йовічевіча з’явилися і Петряк, і екс-дніпрянин Лукас Тейлор. Обидва щойно підписали контракти з донецьким клубом. Зазначимо, що Металіст 1925 доволі несподівано став найуспішнішою командою УПЛ у літнє міжсезоння. У 9 спарингах харків’яни здобули 8 перемог з загальною різницею м’ячів 27-4.

Шахтар міг відкривати рахунок вже на 9-й хвилині. Зовсім трішки не пощастило Мудрику, який після передачі Михайліченка пробив повз дальню стійку. Згодом Судаков смачно приклався з-за меж штрафного – Мозіль відбив перед собою, але з другої спроби таки зафіксував сферу.

Господарі дивом не пропустили на 13-й, і в цього дива є ім’я та прізвище – Анатолій Трубін. Голкіпер Шахтаря виконав неймовірний сейв на лінії після удару впритул головою від Русина. У цьому епізоді потрібно відзначити і філігранний навіс Ременюка зліва. Мудрик тут же відповів дальнім ударом, а Мозіль своєю невпевненою грою подарував шанс Петряку на добиванні. Однак у екс-вінгера Фехервара нічого не вийшло – кволо і прямісінько у руки кіперу.

До середини першого тайму харків’яни майже не поступалися “гірникам” за гостротою, тричі змушуючи Трубіна вступати у гру. Та все ж Шахтар атакував цікавіше. На 29-й хвилині Мозіль вчасно скоротив дистанцію і не дозволив відзначитись Сікану. Останнній завершував красиву триходівку за участі Матвієнка та Судакова.

Мудрик був найактивнішим гравцем господарів в атаці. Зірковий вінгер пробивав за першої-ліпшої нагоди, виконував стандарти, намагався обігрувати, хоча й з деякими проблемами. Зрештою, штрафний у виконанні “десятки” Шахтаря ледь не завершився голом Кривцова перед перервою. Досвідчений центрбек легко виграв повітря, але промахнувся з кількох метрів. 0:0 після стартових 45-и хвилин.

У перерві обійшлося без замін, а старт другого тайму знову розпочався з дальніх ударів “гірників”. Степаненку і Судакову забракло влучності. Той же Судаков класно відгукнувся на оригінальну передачу Мудрика п’ятою, але влучив у бокову сітку.

На 60-й хвилині Йовічевіч провів подвійну заміну: Сікан потсупився місцем Тотовицькому, а Судаков – Бондаренку. 22-річний форвард двічі пробивав з вигідних позицій, але щоразу влучав у суперника. Металіст 1925 притиснувся до власних воріт. Якщо у першому таймі команда Кривенцова ще намагалася відповідати, то після перерви ми побачили гру з одностороннім рухом.

Мудрик був близьким до шедевру, ефектно влучивши у поперечку з лівого краю штрафного. Ще двічі він невдало виконав перспективні штрафні, у обох випадках – вище воріт. Очеретько, який замінив Петряка, міг виривати перемогу для Шахтаря в ендшпілі. Михайліченко знову прекрасно навісив, а юний хавбек пробив поруч зі стійкою. У підсумку Шахтар з тотальною ігровою перевагою (20 ударів, 8 у площину) втрачає очки вже на старті сезону.

Максимович Назар

Recent Posts

Віктор Скрипник: Дуже прикро, не хочеться програвати, але у нас  ще 4 гри, все ще в наших руках

Головний тренер «Металіста 1925» Віктор Скрипник прокоментував поразку від «Кривбаса» (0:3) у 26-му турі УПЛ. Читати далі

3 хв. ago

Гравець олімпійської збірної України відзначився першим голом у чемпіонаті Польщі

Український лівий захисник Шльонська Єгор Маценко, який є вихованцем київського Динамо, відзначився своїм першим голом…

6 хв. ago

Юрій Вернидуб: Могли ще забити, моментів було вдосталь, трошки, може не пощастило

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував перемогу над «Металістом 1925» (3:0) у 26-му турі УПЛ. Читати далі

15 хв. ago

Гвардіола встановив рекорд перемог в перших 300 матчах АПЛ

Головний тренер «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола здобув 221 перемогу в перших 300 матчах в АПЛ. Читати далі

17 хв. ago

ПСЖ став чемпіоном Франції, навіть не виходячи на поле

Ліон переграв Монако (3:2) у 31 турі чемпіонату Франції.Читати далі

25 хв. ago

Юрій Мороз: Кожен зробив свій внесок у перемогу на турнірі в Естонії

Юнацька збірна України U-16 з футболу стала в Естонії переможцем Турніру розвитку УЄФА. 28 квітня,…

2 години ago