Більшість матчів нового сезону в українській Прем’єр-лізі донецький “Шахтар” проведе за межами Києва. Український гранд вирішив тимчасово повернутися до Львова.

Про це в коментарі РБК-Україна розповіли уповноважені особи “Шахтаря”.

Столичний НСК “Олімпійський” прийме лише два домашні матчі “гірників” на старті сезону. Спершу в Києві гостюватиме “Металіст 1925” (23 серпня), а згодом на головну арену країни завітає “Кривбас” (28 серпня).

Натомість решта домашніх поєдинків “Шахтаря” відбудеться на “Арені Львів”, яка вже була домівкою команди в 2014-2016 рр. “Гірники” уклали з керівництвом стадіону контракт на сезон 2022/23, а клубні агрономи займатимуться підготовкою газону. Таке рішення пов’язане зі складною логістикою прийдешньої кампанії.

“Чому саме Львів? Тому що команда буде базуватися у Варшаві, де ми орендуємо тренувальний центр “Легії” до листопада. Це задля того щоб краще підготуватися до матчів Ліги чемпіонів, які будемо грати на стадіоні “Легіі”, – роз’яснили в клубі.

У міжсезоння “Шахтар” обрав варшавський Стадіон Війська Польського домашньою ареною на єврокубки в сезоні 2022/23. Там “гірники” проведуть мінімум 3 матчі групового етапу Ліги чемпіонів, жеребкування якого призначене на 25 серпня, та вже реалізували третину квитків.