Директор «Шахтаря» з футболу Даріо Срна розповів про повернення Лассіни Траоре та підписання Олександра Зубкова.

– Багато ваших гравців поїхали грати за інші клуби, крім Траоре. Чому він лишився? Наскільки змінилася ваша команда?

– Команда повністю змінилася. Втратили 13 футболістів. До нас прийшли голодні молоді гравці. Траоре – приклад професіонала, прекрасної людини, який повернувся до нас у Київ. Це показує, що ми підписували не топ-гравців, але топ-людей. Лассіна сказав нам, що його історія в «Шахтарі» не завершена.

Всі знають, що ми завжди міксували у складі українців та бразильців. Але через війну втратили майже всіх легіонерів. Зараз будуємо нову команду. Тепер українські футболісти дуже швидко стають бразильцями. Так, вони помиляються, але це нормально.

– Зубков грав за «Ференцварош» в Угорщині, де немає війни. І він вирішив приїхати виступати за «Шахтар» під час війни. Що думаєте про його рішення?

– Під час першої розмови, він сказав через 5 секунд: «Хочу повернутися додому. Хочу допомогти своєму клубу, країні». Це те, що ми цінимо. Зубков – чудова людина, футболіст. Він буде лідером цієї команди. Ми дуже раді, що він поважає цей клуб та свою країну. Це приклад для кожного, як боротися за свій клуб та країну у спортивному плані, – сказав Срна.