Англійська Прем’єр-ліга, третій тур
20 серпня, 17:00. “Гудісон Парк”, Ліверпуль
Головний арбітр: Андре Маррінер
ТВ: Сетанта Спортс

Евертон

“Іриски” входять до тієї трійки команд, котра після стартових двох турів АПЛ досі іде з нулем в турнірній таблиці. Цікавості цьому факту додає те, що жодного із цих колективів (також ще “Вест Гем” і “Манчестер Юнайтед”) точно не готові були побачити у такому положенні. Той же Лемпард влітку запросив до себе досвідченого захисника Коуді, також перейшов оборонець Тарковський, а окрім них ще якісний вінгер Макніл.

Але не кожен крок може дати позитивний результат. У першому турі “Евертон” поступився вдома “Челсі” через пропущений гол з пенальті на 45+9 (!) хвилині, а в другому раунді АПЛ “Вілла” була краща в реалізації моментів. До речі, хоч і в графі “забиті” команда із синього Ліверпуля має один гол, його до свого (радше) пасиву записав колишній гравець “ірисок” Люка Дінь, котрий у матчі в Бірмінгемі зрізав м’яч у свої ворота.

Кадри господарів

Як і прийнято останніми сезонами, лазарет “Евертона” переповнений. Допомогти Лемпарду не зможуть: Годфрі, Гомеш, Дукуре, Кальферт-Льюїн, Таунсенд та Міна. Повернення Аллана ще під питанням, проте зовсім скоро він може зіграти перший поєдинок у сезоні.

Ноттінгем Форест

Два сезони тому “Лідс” після повернення до АПЛ витратив влітку більше 100 мільйонів євро на підсилення. Тепер ж роль багатенького новачка взяв на себе “Ноттінгем”: клуб станом на зараз заплатив за 16 футболістів 148 млн. І це ще бонуси не враховувавалися! Тепер головне завдання тренера – це зліпити з купки золотистих монет справжню купюру.

На даний момент за результатами “лісники” йдуть непогано: три очки за два тури. Перший раунд АПЛ “Ноттінгему” взагалі не вдався, адже у тому поєдинку “Ньюкасл” домінував всюди і повністю, навіть не давши “Форесту” бодай одного разу пробити у площину воріт. У той же час другий тур, який вперше за 23 роки відбувся на стадіоні у Ноттінгемі, був більш яскравим у виконанні підопічних Стіва Купера: у ньому “лісники” до забитого голу переважали над “Вест Гемом”, а потім ще й втримали переможний рахунок.

Кадри гостей

З втратами у “Ноттінгема” все більш прийнятно, ніж у суперника. Поки поза грою два гравці: Колбек та Річардс. Важливі футболісти проте та ж перемога над “Вест Гемом” була здобута саме без них.

Останні п’ять матчів господарів

  • 13.08. Астон Вілла – Евертон 2:1 (АПЛ)
  • 06.08. Евертон – Челсі 0:1 (АПЛ)
  • 29.07. Евертон – Динамо 3:0 (ТМ)
  • 24.07. Блекпул – Евертон 2:4 (ТМ)
  • 21.07. Міннесота Юнайтед – Евертон 4:0 (ТМ)

Останні п’ять матчів гостей

  • 14.08. Ноттінгем – Вест Гем 1:0 (АПЛ)
  • 06.08. Ньюкасл – Ноттінгем 2:0 (АПЛ)
  • 30.07. Ноттінгем – Валенсія 1:1 (ТМ)
  • 26.07. Ноттс Каунті – Ноттінгем 2:2 (ТМ)
  • 23.07. Уніон Берлін – Ноттінгем 1:0 (ТМ)

Особисті зустрічі між командами

Історія матчів між колективами є дуже багатою. Загалом вони зіграли один проти одного 127 разів. “Евертон” перемагав 55 разів, поступався 46 разів, а ще 26 зустрічей були завершені внічию. Востаннє “іриски” з “лісниками” схрещували свої шпаги ще в далекому 1999-му році на тому ж “Гудісоні” – тоді гості здобули мінімальну перемогу (0:1).