Динамо поступилось Бенфіці у першому матчі плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гра завершилась з рахунком 2:0 на користь португальського клубу.

Ліга чемпіонів
Кваліфікації, Плей-оф
Перший матч, 17 серпня

Динамо – Бенфіка 0:2 (0:2)

Голи: 0:1 – 9 Жілберту, 0:2 – 37 Рамос.

«Динамо»: Бущан, Дубінчак (Вівчаренко, 63), Попов (Сирота, 80), Забарний, Кендзьора, Андрієвський, Шепелєв (Царенко, 74), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 64), Бєсєдін (Ванат, 74).

«Бенфіка»: Влаходімос, Грімальдо, Морато, Отаменді, Жилберто (Бах, 69), Флорентіно, Жоау Маріу, Фернандес, Нерес (Араужу, 63), Рафа Сілва (Шикинью, 84), Рамуш (Яремчук, 63).

Арбітр: Фелікс Цвайер (Німеччина).

Розпочалося все з двох ударів “Бенфіки” у виконанні Рамуша та Отаменді. Це була типова пристрілка, адже уже незабаром влучання відбулося точно в ціль. Широка атака “Бенфіки” закінчилася результативним ударом Жілберто з меж штрафної площі. Бущан дотягнувся до м’яча, однак не зумів його відбити.

Ну і для контексту – другий гол номінальних гостей. Банальна обрізка Циганкова подарувала м’яча Нересу, той зблизився з ворітьми й викотив під удар Гонсало Рамуша. Найприкріше те, що Циганков міг бути героєм тайму. А став одним з антигероїв.

Забий Бєсєдін після шикарного флангового прострілу Віктора – було б веселіше. Артем непогано пробив (хоч після того й був зафіксований офсайд), але Влаходімос зіграв відмінно. А ще більше возвеличити Циганкова міг дальній удар в середині тайму – снаряд просвистів поруч зі стійкою. Трохи б правіше…

Інше вже деталі: момент Маріу, момент Нереса… “Бенфіка” створювала з надлишком, “Динамо” не витискало максимум з мінімуму. Це був шлях до поразки.

У другому таймі підопічні Луческу непогано контролювали м’яч. Навіть намагалися створювати тиск на ворота, однак справа до реально помітних гольових моментів не доходила. “Бенфіка” ж дозволила собі пограти з позиції “другого номера”. Ця позиція передбачає контратаки – і Нерес та Сілва їх забезпечували.

В середині тайму на поле вийшов Роман Яремчук, але ледь не спрацював джокер Мірчі Луческу. Караваєв добре відкрився за спинами захисників “Бенфіки”, отримав м’яч, але не зміг випередити Влаходімоса. Згодом ще був один кинджальний випад за участю Олександра: його удар був скорегований рикошетом, але і це не допомогло переграти уважного воротаря. Така гра “Динамо” додала азарту “Бенфіці”. Увімкнувся і ледь не забив Рафа Сілва, трохи проявив активність Роман Яремчук. Але “Динамо” знову ущипнуло. Проте для повноцінного укусу Ванату не вистачило розсудливості.

“Динамо” зіграло не безнадійно, але, напевно, це максимум, на що здатна команда Мірчі Луческ уна фоні команди з третього кошика Ліги чемпіонів. А будуть ще з другого і першого. Тож краще вже у Лізі Європи. Там можна спіймати свою гру.