Від 64-ї бригади армії РФ, якій путін дарував звання “гвардійської”, майже нічого не залишилося, але розформувати її було б непрямим визнанням відповідальності Росії за військові злочини в Україні.

Про це йдеться у матеріалі Радіо Свобода.

Виданню вдалося підтвердити факт смерті більшості з 44 солдатів та офіцерів 64-ї окремої мотострілецької бригади з Хабаровського краю, фото яких з’явилися у мережі 7 серпня.

У матеріалі йдеться про те, що до складу бригади для відправки в Україну входили 1500 військових – офіцерський склад, контрактники, які також підписали контракт перед виїздом. Поки що з особового складу в живих не залишилося майже нікого. Проте бригаду не розформують, бо це могло бути визнанням відповідальності Росії за військові злочини в Україні.

Цю інформацію журналістам повідомив військовий медик із Хабаровська Олексій Асташов. Саме він у своєму блозі в соцмережі опублікував фото стенду з жалобними фотографіями 44 солдатів та офіцерів цієї бригади. У підписі він зазначив, що на фото – кавалери ордена мужності (посмертно), які загинули в Україні.

За словами медика, бригаді не надавали ротації, через що щонайменше сотня бійців відмовилися воювати.

Також аналітики на прохання журналістів підрахували, що від бригади, якій Путін присвоїв звання “гвардійська”, майже нічого не залишилося – з урахуванням загиблих, поранених і тих, хто відмовився далі воювати, бригада могла втратити тисячу людей. Її залишки можуть бути розкидані по інших підрозділах.