Перша реакція експертів на матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Штурм» – «Динамо» (1:2).

Знову овертайм, як і два тижні тому в Стамбулі. Знову «валідол». І знову солодка розв’язка 2:1 на користь Динамо у чисельній більшості. Тепер на шляху команди Луческу в груповий етап ЛЧ стоїть лише Бенфіка.

Експерти хвалять румунського тренера, виділяють окремих гравців, декого жорстко критикують. І з острахом озираються на Лісабон.

Чарівна Олександра Лобода мала щастя вболівати за Динамо з трибун Меркур Арени.

Журналіст Футбол 24 і Gazeta.ua Сергій Тищенко: «Професор Луческу дав хороший урок студенту». А ще хвалить молодого автора першого голу киян.

Колишній заступник головреда журналу Футбол Андрій Шахов – про характер і сенсаційного Вівчаренка.

«Який же все-таки характер у нашої команди! Це справді фантастика! Персонально порадіємо за Костю Вівчаренка, який у такому матчі, вийшовши на заміну, не те що каші не зіпсував, а забив вирішальний м’яч! У хлопця є всі дані, щоб стати великим гравцем, але для цього потрібно орати. Як орали всі хлопці сьогодні! У них багато не виходило, але вони не зламалися! МОЛОДЦІ!!!!! Усіх з перемогою!».

Його товариш Артем Франков висуває цікаву пропозицію. Вона можлива за однієї умови.

«Ну а тепер якщо Луческу пройде Бенфіку – пам’ятник за життя. Хто проти?».

Агент, менеджер та експерт В’ячеслав Заховайло був на диво лаконічним. Він уже зосереджений на наступному супернику.

«Пройшли, і вже неважливо як. Інтуїція мене не підвела… Я чекав важкий матч. Хлопцям треба відновиться. Без емоцій думати… Як упертися «Бенфіці».

Ведучий шоу «ТаТоТаке» Михайло Співаковський висловився про матч:

Початок матчу – це якась суцільна паніка. Шапаренко та Дубінчак завжди емоційні. Сирота мало не забив у свої ворота. Бущан намагався упорядкувати все це і кричав на гравців, поки не втомився. Моменти реально сипалися. Ми почали обрізатись і не могли вивести м’яч на чужу половину поля. Контроль м’яча був першим 25 хвилин. 60 відсотків на 40. «Штурм» грав у ромб, і це йому допомагало. Кияни могли лише робити лонг-боли на Бесєдіна. Перший тайм був схожим на той, що був у першому матчі. Різниця лише в тому, що Хейлун забив.

У другому таймі гра теж була схожа на перший матч. Нам потрібний був гол, але були лише безрезультативні розіграші стандартів. Алілуя, що не видалили Гармаша. «Динамо» мала кризу жанру в атаці. У фінальній третині був лише один сценарій, Хтось із вінгерів тримав м’яч і чекав на забігання Кенджори. У Луческу вже з’являється тренерський штамп – він змінює обох латералів. І це працює.

Народний депутат України Борислав Береза у своєму Телеграм-каналі прокоментував прохід «Динамо»:

«Моя улюблена команда «Динамо» Київ перемігши вчора у гостьовому матчі-відповіді вийшла в плей-офф Ліги чемпіонів. А пам’ятайте, як у європейських турнірах грали Спартак, Зеніт, ЦСКА? Пам’ятаєте? Так? Можете забути. Русня більше не грає в єврокубках. Русню викинули з усіх турнірів, можуть із Газм’ясом зіграти, або ще з кимось у своїй лепрозорії.

А я вітаю ФК «Динамо» Київ!»

Відомий експерт Олег Федорчук розібрав матч:

«Попри неписане правило, Луческу наважився змінити переможний склад. Напевно, для цього були причини. Наприклад, центр захисту, найімовірніше, був замінений через якісь проблеми з Поповим – ми не знаємо, яким був стан гравця, а заміна через пошкодження у нього раніше була. Вихід Сироти – десь вимушений крок.

Для Динамо плюс, що повернувся Циганков. Але нам було важко зрозуміти, в якій формі після пошкодження. Чесно кажучи, читався вихід Караваєва – він дуже добре провів низку матчів цього літа.

Рішення, яке ухвалив головний тренер господарів Крістіан Ільцер, здивувало – навряд чи багато хто чекав би, що Штурм віддасть ініціативу. Але це спрацювало, вони виманили на себе Динамо та отримали простір, який і дав їм перевагу.

Вважається, що фізика – не фішка Луческу. Але зараз команда відмінно підготовлена та грає із запасом. Цілком імовірно, що допоміг важкий червень, коли майже десяток динамівців грав за збірну в досить виснажливому графіку».