ЛЧ. Третій кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь
09 серпня, 21-30. Австрія. Ґрац. Стадіон: “Ґрац-Лібенау”
Результат першого матчу – 0:1
Арбітр в полі – Іван Кружляк (Словаччина)
ТВ: Setanta Sport, 2+2 (з 15хв затримкою)

“Штурм”

Наприкінці матчу у Польщі гравці “Штурма” не поспішаючи йшли з поля на заміну. Це наштовхнуло на думку, що команду влаштувала поразка з мінімальним рахунком. У “Штурма” був чіткий план, що опирався на швидкий гол та високий пресинг. І коли це не спрацювало, австрійці зосередились на тому, аби багато не пропустити.

З явними думками про матч у відповідь. Гра колективу Ільцера дійсно була слабкою, тож є підстави говорити про потенціал до поліпшення. Другим у чемпіонаті Австрії “Штурм” зумів стати з геть іншим рівнем гри. Але то було минулого сезону. Чи вдасться зараз віднайти свій ритм? Після гри з “Динамо” команда з Ґраца провела поєдинок чемпіонату проти “Ріда”, вдовольнившись гостьовою нічиєю 1:1. І пропустивши у свої ворота вже при чисельній більшості.

У тому матчі поза заявкою, як і раніше, перебували Янчер та Кітеішвілі. Вони травмовані й очевидно не зможуть зіграти проти “Динамо”. Новачок Емега тільки-но прибув з “Антверпена” й уже отримав дванадцять ігрових хвилин. Але з “Динамо” він не помічник.

“Динамо”

“Динамо” грає тільки раз на тиждень, тільки у Лізі чемпіонів, тож за сім днів нових подій в житті команди та клубу практично не відбулося. З киянами пов’язують одного з лідерів “Зорі” (а компенсацією повинні стати двоє-троє гравців “Динамо”), однак це не має стосунку до шляху команди в Лізі чемпіонів. Принаймні, у найближчій перспективі. Куди цікавіше заглядати у майбутнє крізь призму потенційних суперників.

А там може бути “Бенфіка” вже найближчим часом. Та “Бенфіка”, з якою “Динамо” грало торік і кольори якої захищає вихованець київського клубу Роман Яремчук. Це буде справжня Ліга чемпіонів (якщо буде), а от зі “Штурмом” можна перевірити свої сили на фоні усередненого рівня Ліги Європи. І тут “Динамо” явно потрібно покращувати реалізацію.

Це якщо судити за першим матчем. Якщо ж дивитися ширше й брати до уваги протистояння з “Фенербахче”, то команду Мірчі Луческу можна характеризувати як дуже раціональну бойову одиницю: дві перемоги та нічия там, де більшість експертів та букмекерів прогнозували “Динамо” ледь не три поразки. “Не завдяки, а всупереч”, – мабуть, саме цей постулат ідеально описує нинішній період команди з правами віцечемпіона України.

Сюрпризів в оголошеній Мірчею Леческу заявці не знайшлося. Але ми пам’ятаємо перший матч, коли перед стартовим свистком довелося робити екстрену заміну Циганкова. Караваєв тоді не просто підмінив лідера “Динамо”, а став автором переможного голу. Це наслідки, а причина – травма на розминці. Від такого не застрахований ніхто.

Сьогодні Віктор Циганков може вийти на поле. І, швидше за все, вийде.

“Штурм” – “Динамо”. Статистика особистих зустрічей

Матч тижневої давності став першою офіційною зустріччю “Динамо” та “Штурма” між собою. До того кияни шість разів протистояли суперникам з Австрії (точніше, суперникові – віденському “Рапіду”) й мали негативну статистику матчів: +2 =1 -3. Зараз – рівновага.

Для “Штурма” також рівновага, адже до нічиєї та перемоги над “Металістом” додалася поразка від “Динамо”.

“Штурм” – “Динамо”. Турнірне становище команд

Ситуація така, що переможець цієї пари виходить на переможця пари “Мідтьюлланн” / “Бенфіка” у раунді плей-офф. Майже напевне там буде представник Португалії, адже перший матч він виграв з рахунком 4:1.

Невдаха україно-австрійського протистояння опуститься в групу Ліги Європи. Там же опиниться той, хто програє у раунді плей-офф відбору ЛЧ.