Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні неділі, 7 серпня, повідомляє, що на Волинському та Поліському напрямках на території Білорусі збройні сили російської федерації розгортають додаткові сили і засоби протиповітряної оборони.

 

Ворог продовжував обстрілювати Чернігівську та Сумську області. На Харківському напрямку завдавав авіаудару.

На сході України росіяни ведуть постійні обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків, застосовують авіацію. На Слов’янському напрямку росіяни намагались вести наступальні бої в районі Богородичного та Долини, але успіху не мали.

На Краматорському напрямку ворог намагався провести наступ в районі Верхньокам’янського, але українська армія дала відсіч.

На Бахмутському напрямку російська армія вела штурмові дії на напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Українські воїни утримали позиції та відкинули окупантів назад.

Противник продовжує ведення наступальних дій на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні бої в напрямках Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни вели обстріли із ствольної та реактивної артилерії, ворожа авіація діяла неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та всього спектру артилерії по лінії зіткнення та в глибині оборони, намагається утримати зайняті позиції.

Завдавав авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Вів інтенсивну повітряну розвідку БпЛА.