Головний тренер маріупольського «Яруда» Олег Краснопьоров висловився з приводу війни рф проти України.

Такі ж почуття, що і в усіх українців. Хочу, щоб вони якнайшвидше від нас відчепились.
22 та 23 лютого «Яруд» провів два контрольні матчі, після чого команда отримала вихідний. Я поїхав до Полтави, щоб забрати та відвезти додому до Маріуполя маму, яка гостювала у онуків. Додому так і не повернулись. Залишились тут.

2014 року тільки-но добудував будинок на березі моря, як до нього прилетіли російські снаряди. Довелося виїхати. У моїй маріупольській квартирі з одного боку немає вікон, але сам будинок начебто стоїть. Навіть люди живуть.

Хто з підопічних зумів, одразу поїхав із Маріуполя. Інші проривалися через Росію – хто до Польщі, хто до Німеччини. Зараз усі, на щастя, перебувають у безпеці.

Сестра та батько зараз перебувають у селі під Маріуполем. Спочатку було важко підтримувати зв’язок. Коли у них з’явився інтернет, полегшало. Маріупольська квартира батьків одного з перших днів потрапила під обстріл. Їхній будинок не придатний для життя і не підлягає відновленню. Все повністю вигоріло.

Майже всі, хто втратив житло, поїхали. В основному залишилися ті, хто старші, або ті, хто не зміг кинути літніх родичів, які не змогли б перенести важку дорогу фізично.

Ви знаєте, зараз такий час… Звісно, ​​рідні хочуть, щоб було тихо, спокійно та мирно, як раніше. Останніми роками Маріуполь дивним чином перевтілився. Місто будувалося, розвивалося, гарнішало на очах. Те саме стосується Краматорська, Сєвєродонецька, Лисичанська. А тепер росіяни стирають Донбас з землі.