Ліга Конференцій, третій відбірковий раунд. 1-й матч
4 серпня, 20-30. Люблін, Арена Люблін
Арбітр: Г.Давидов
ТВ: Setanta Sports, 2+2 (з 15 хвилинною затримкою).

“Зоря”:

Останній свій поєдинок луганці провели 12 грудня 2021-го року, і він став досить важливим. Відібравши очки у київського “Динамо”, “Зоря” вивела “Шахтар” на перше місце, яке він не покинув через війну. З того часу луганський клуб серйозно змінився. На тренерському містку Віктора Скрипника змінив Патрік ван Леувен, клуб залишили багато лідерів минулих днів (Аллахяр, Шахаб, Вернидуб, Хомченовський, Фаворов і далі за списком), а на їхнє місце були взяті інші виконавці (Батагов, Безбородько, Мишньов, Чурко та ряд вихованців “Динамо”).

Якою буде “Зоря” ван Леувена – сказати непросто. Іноземний фахівець уміє працювати з молоддю і точно намагатиметься ставити атакуючий футбол. Припустимо, що у четвер він зробить ставку на тих, хто вже має за плечима хоч би мінімальний досвід у єврокубках, використавши класичну схему 4-2-3-1. Під питанням вихід Кабаєва – кажуть, що він уже найближчим часом має піти у “Динамо”.

“Університатя”:

Зізнайтеся, ви мало що знаєте про румунського суперника “Зорі”? Ось і ми також. За свою 74-річну історію команда з міста Крайова здобула 14 трофеїв, у тому числі чотири чемпіонські титули. За останні два сезони клуб завоював місцевий кубок та суперкубок, закінчивши останній сезон на третьому місці. Правда цей вони розпочали гірше – дві нічиї та одна поразка у трьох іграх. З іншої сторони, вдалося впевнено пройти “Влазнію” у другому відбірковому раунді ЛК.

Ласло Балінт, наставник “Університаті” – послідовник схеми 4-2-3-1. Його клуб відомий непоганою атакою (більше ніхто не забиває у румунському чемпіонаті), але при цьому також чимало пропускає. Малоймовірно, що у грі проти “Зорі” Балінт зважиться на якісь серйозні експерименти.

Шлях у кваліфікації

Якщо “Зоря” тільки починає свій шлях у єврокубках, то “Університатя” вже встигла здолати “Влазнію” (1:1, 3:0). Переможець пари зустрінеться із переможцем протистояння “Лугано” – “Хапоель”.

Особисті зустрічі

Раніше “Зоря” та “Університатя” не перетиналися на футбольному полі.