Президент “Руху” Григорій Козловський висловив свою думку щодо трансляцій матчів УПЛ наступного сезону.

“Наскільки мені відомо, в УПЛ є 2 пропозиції щодо купівлі телеправ. Megogo запропонував 100 тисяч доларів на рік усім клубам – це приблизно по 4-5 тисяч доларів на кожного. А Setanta запропонувала 1,5 мільйона, за вирахуванням того, хто йде на УАФ, це по 60-70 тисяч доларів на клуб.

Я не сприймаю це інакше як подачку. Вважаю, що клуби повинні мати гідність і виявити свою позицію. Якщо завтра наш клуб і голосуватиме за щось, то лише за телепул безкоштовної трансляції матчів для українців.

Я розумію, що медіаплатформам зараз теж важко платити гроші за чемпіонат України, що клубам потрібні кошти на існування, але такі пропозиції – це не що інше, як подачка. Футбольний клуб “Рух” у цьому фарсі брати участь точно не буде. Це наша офіційна позиція. Ми знаємо собі ціну.

Тому я закликаю всі клуби відмовитись від таких пропозицій та безкоштовно віддати право на трансляцію національним каналам. Нехай люди дивляться футбол і отримують задоволення. Коли в Англії клуби на 3 роки відмовилися від грошей за трансляції та показували футбол безкоштовно, чим підняли інтерес серед уболівальників. Нині права на трансляцію коштують понад 5 мільярдів на сезон. Думаю, нам потрібно працювати у цьому напрямі”, – заявив Козловський.