Головний тренер “Шахтаря” Ігор Йовічевич поділився думкою про вчорашній матч своєї команди з “Утрехтом” (2:2).

“Був важкий матч. Ми знали, що граємо проти команди, яка сповідує вертикальний футбол, у них багато персонального пресингу. Ми не увійшли вдало до матчу і в перші 15-20 хвилин не могли знайти свій темп, ритм, структуру та простір, щоб контролювати матч По ходу поєдинку було видно, що ми можемо краще грати, ми знайшли впевненість у парі розіграшів, а наш гол був доказом цього.

Ми можемо грати добре, якщо не знижуватиме вимоги до себе. Я хочу, щоб кожен у нашій команді відчував кураж та бажання грати з м’ячем. Навіть коли буде важко, як сьогодні у першому таймі, ти маєш показати наскільки хороші.

У другому таймі ми додали та зіграли дуже добре – показали агресивний, комбінаційний футбол. Ми могли і виграти сьогодні. Ми маємо простір для прогресу, оскільки все ще існують перепади у грі. Але це нормальне явище. Не так просто за 16 днів на зборах зрозуміти усі.

Порівняно з “Аяксом” це було два різні матчі. “Аякс” високо пресингував, але не персонально, з ними було набагато легше. Наодинці в пресингу дуже важко грати. Коли “Утрехт” зменшив свій пресинг, ви побачили певний контроль та домінування нашої команди. Кожен матч дає нам інформацію, а ми робитимемо з неї висновки.

Підсумки зборів? Добре, що ніхто не травмувався. На старті зборів ми мали великий дисбаланс – одні гравці виступали за збірну, а футболісти “Маріуполя” довго не грали у футбол. Це атипові збори – я не планував їх та пізно приєднався до команди. 17 днів нам не вистачить, щоби бути в оптимальній формі. Тому трохи спізнюватимемося до піку форми – можемо спіймати темп тільки до 2-го або 3-го туру УПЛ”, – розповів хорватський фахівець.