Колишній футболіст та тренер херсонського «Кристалу» Сергій Шевченко перейшов на бік ворога й погодився очолити створений окупантами футбольний клуб «Фрегат».

Як заявляють самі загарбники, команду вони створюють на основі херсонського муніципального колективу.

Сам Шевченко вже зустрівся з псевдоочільником Херсона Олександром Кобцем й домовився з ним про співпрацю.

Зазначимо, що окупанти вже навіть презентували емблему свого недоклубу — ледь схожі на корабель обриси, вписані в коло з переливом зеленого, бірюзового та синього кольорів. Подібне до того, що використали найпершу картинку зі стоку.

Наразі офіційної позиції МФК «Кристал» щодо цих подій не було, як і реакції Української асоціації футболу. Втім, закономірно, що Сергій Шевченко має втратити ліцензію тренера й розпрощатися зі своєю футбольною кар’єрою.

Нагадаємо, 64-річний Сергій Шевченко народився та розпочав свою футбольну кар’єру в Херсоні. Його першим клубом став саме херсонський «Кристал». Загалом за «кришталевих» Шевченко провів 187 матчів протягом п’яти сезонів. За цей час у воротах суперників він встиг відзначитися 15 разів. Також встиг пограти у миколаївському «Суднобудівнику» (нині — МФК «Миколаїв»), молдавських «Ністру» (Кишинів) та «Зорі» (Бєльці), а також СК «Одеса».

Як футбольний тренер Сергій Шевченко розпочав свою кар’єру 1992 року в каховському «Меліораторі» (нині — СК «Каховка»). У сезонах 1995-1999 тренував «Кристал», також долучався до роботи кримських ФК «Севастополь» та ФК «Таврія».

 

За свою тренерську кар’єру Сергій Шевченко зміг тріумфувати у Першій лізі з ФК «Нафтовик-Укрнафта» (сезон 2006/2007) та двічі брав першість Другої ліги: з «Кристалом» (сезон 1997/1998) та охтирським «Нафтовиком» (сезон 2000/2001).