Завершилися розгляди між ФК «Динамо-Брест» та українським футболістом Євгеном Хачеріді. Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) ухвалив, що білоруський клуб має заплатити 600 тисяч доларів.

Спочатку сума компенсації становила 1 млн. доларів.

Ще рік тому палата з вирішення спорів ФІФА задовольнила позов Хачеріді до «Динамо». Відомий український гравець став футболістом брестського клубу в січні 2020-го року, коли клуб належав Олександру Зайцеву (його називають одним із наближених до Олександра Лукашенка бізнесменів) і не мав проблем із грошима. За рік Євгеній покинув команду — як повідомлялося, в односторонньому порядку через порушення клубом контрактних зобов’язань. Незабаром Хачеріді вирішив звернутися до суду та вимагати компенсацію за невиконання умов контракту.

Після вердикту з боку палати ФІФА “Динамо” подало апеляцію до CAS. В результаті російські юристи Сергій Нагіх і Світлана Вашуріна домоглися, що футболістові повинні заплатити не мільйон, а 600 тисяч доларів, оскільки «розірвання контракту було вже через 8 місяців з початку його виконання».