26 липня, 21-00. Амстердам, “Йохан Кройфф Арена”.
ТВ: MEGOGO, XSPORT

У вівторок, 26 липня, в Амстердамі на полі стадіону “Йохан Кройфф Арена” відбудеться товариський поєдинок, в якому стосунки з’ясують місцевий “Аякс”, який прийме донецький “Шахтар”. Стартовий свисток пролунає о 21:00 за київським часом.

Аякс

Амстердамська команда пережила цього літа тренерське рокіровка. Її покинув Ерік тен Хаг, який вирушив до табору «Манчестер Юнайтед». Новим коучем «Аякса» став 49-річний нідерландський фахівець Альфред Схредер, який очолював «Брюгге» з Бельгії.

Про призначення Схредера клуб повідомив 24 червня – якраз напередодні початку літньої підготовки команди до майбутнього сезону. І вже за 4 дні амстердамці провели перший поєдинок під керівництвом нового наставника. Це був спаринг із німецьким клубом «Меппен», який завершився переконливою перемогою нідерландців з рахунком 3:0.

Після цього «Аякс» провів ще чотири контрольні поєдинки, і здобув у них дві перемоги при одній нічиїй і зазнав однієї поразки. 2 липня «аяксиди» поступилися з рахунком 2:5 німецькому «Падерборну». 9-го числа була перемога 3:0 у матчі з хорватським «Локомотивом» із Загреба, 15-го відбулася нічия 1:1 у зустрічі з бельгійським клубом «Ейпен». І нарешті, 19 липня “Аякс” обіграв австрійський “РБ Зальцбург” з рахунком 3:2.

Шахтар

Донецькі «гірники», як і «Аякс», цього літнього міжсезоння, як відомо, також пережили заміну на тренерському містку – італійця Роберто Де Дзербі замінив Ігор Йовічевич.

Наразі під керівництвом нового наставника «Шахтар» провів лише один матч. 22 липня він помірявся силами із нідерландським клубом «Фортуна». Зустріч, нагадаємо, завершилася внічию 3:3, хоча під час гри донеччани «горіли» з рахунком 0:2, пропустивши двічі вже на 15-й хвилині.

Наразі «Шахтар» ще не працює в оптимальному складі. За індивідуальною програмою тренуються Микола Матвієнко, Ласіна Траоре.

Орієнтовні склади

Аякс: Гортер – Регеєр, Клайбер, Блінд, Вейндал, Бергейс, Альварес, Тейлор, Бергвейн, Классен, Тадіч.

Шахтар: Трубін – Конопля, Удод, Бондар, Корнієнко, Джурасек, Степаненко, Вакула, Очеретько, Мудрик, Сікан.