В ніч на неділю, 24 липня, в американському місті Парадайз (штат Невада) відбулось іспанське Ель-Класіко – “Реал” зіграв товариський поєдинок з “Барселоною”.

Матч в першу чергу був цікавий новачками. Якщо у “Реалу” це француз Чуамені та німець Рюдігер, то у “Барселони” – це в першу чергу Левандовський, а ще Рафінья, Крістенсен та Кессі. Останній залишився на лаві для запасних, а перші троє вийшли в основі. Атакуючу трійку блаугранас разом з поляком та бразильцем сформував Ансу Фаті, тоді як в центрі поля Педрі, Гаві та Бускетс. Партнером Крістенсена в центрі захисту став Ерік Гарсія.

У “Реала” Карло Анчелотті вирішив перевірити, як його команда виглядатиме без ветеранів, тому в центрі поля діяли Вальверде, Камавінга та згадуваний Чуамені. Вершкові фактично грали без центрфорварда – замість Бензема на вістрі формально розташовувався Азар, з флангів наступали Родріго та Вінісіус.

В таких конфігурація перевага виявилась повністю на боці “Барселони”. У “Реала” м’яч зовсім не летів у рамку воріт (нуль влучань за весь поєдинок), тоді як каталонці регулярно турбували Тібо Куртуа (Лунін так і просидів на лаві). Долю зустрічі вирішив єдиний гол, забитий Рафіньєю в середині першого тайму – після перехоплення перед штрафним майданчиком “Реалу” бразилець вгатив м’яч у дев’ятку. Навіть Куртуа був безсилим.

Наступний свій матч “Барселона” зіграє з “Ювентусом” в ніч на 27 липня. “Реал” тоді ж зустрінеться з мексиканською “Америкою”.

Товариський матч

23 липня. Парадайз, США. Стадіон Елледжайнт

“Реал” – “Барселона” 0:1

Гол: Рафінья 27

“Реал”: Куртуа – Васкес (Одріосола 71), Мілітао (Вальєхо 62), Рюдігер (Менді 46), Алаба (Фернандес 46) – Вальверде (Асенсіо 46), Чуамені (Каземіро 46), Камавінга (Кроос 46) – Родріго (Себальос 70), Азар (Модріч 46), Вінісіус (Діас 70)
Тренер: Карло Анчелотті

“Барселона”: Тер Штеген (Пена 46) – Альба (Бальде 46), Крістенсен (Кессі 46), Гарсія (Ніко 63), Араухо – Бускетс (Роберто 63), Гаві (Де Йонг 46), Педрі (Дест 63) – Рафінья (Депай 63), Левандовський (Обамейянг 46), Фаті (Дембеле 46)
Тренер: Хаві