Ліга Конференцій, другий відбірковий раунд. 1-й матч
21 липня, 20-00. Стокгольм, стадіон “Стокхольмс”
Трансляція: Youtube-канал ФК “Ворскла”
Арбітр: У.Шнідер

“Ворскла”:

Ні для полтавців, ні для їхнього нового головного тренера участь у Лізі Конференцій не стане новим досвідом. “Ворскла” рік тому провела два матчі у рамках кваліфікації нового турніру, програвши за сумою двох ігор “КУПСу”. “Зоря” Скрипника виступила цікавіше – третє місце та сім очок в одній групі з майбутнім переможцем турніру, “Ромою”. За таке не соромно.

Як і решта єврокубкових представників, “Ворскла” свої збори проводила за кордоном. Точніше, у Польщі. Всього в рамках підготовки до “АІКу” колектив встиг зіграти шість поєдинків, здобувши в них чотири перемоги. Особливих подробиць чи відеоматеріалів немає, тому обійдемося без глобальних підсумків. Просто зафіксуємо результат.

У складі полтавців зараз зібрано шість легіонерів – чималенька кількість для наших днів. Щоправда, головний із них, Олів’є Тілль, цього четверга на поле не вийде – йому завадить серйозна травма. Проте велика ймовірність дебюту його брата Венсана. Він запалив на польських зборах. Загалом припустимо, що Скрипник відійде від напрацювань Максимова і ставитиме свій футбол. Це, як мінімум, ознаменує перехід від 3-4-3 до класичніших 4-2-3-1/4-4-2.

“АІК”:

Минулого сезону майбутній суперник “Ворскли” зумів запалити у місцевому чемпіонаті. Колектив Гржелака зумів здійснити стрибок на сім позицій, взявши срібло у шведській першості, поступившись при цьому “Мальме” лише за різницею голів. Цього сезону (у Швеції грають за системою весна-осінь) “АІК” йде третім, поступаючись лідерові лише чотири бали.

Гржелак – справжній прагматик. Його колектив відрізняється надійною обороною, мало пропускає та робить ставку суто на 4-4-2. При цьому у складі “АІКа” вистачає як досвідчених футболістів (капітану Ларссону, наприклад, уже 37), так і молодих виконавців, яких вважають майбутнім національним збірним Швеції. Ясно одне – “Ворсклі” буде непросто.

Шлях у кваліфікації

І “Ворскла”, і “АІК” цього четверга розпочинають свій єврокубковий шлях у новому сезоні. Переможець пари потрапить до третього кваліфікаційного, а потім, при вдалому розвитку ситуації, до раунду плей-офф. Той, хто програє, попрощається з єврокубками.

Особисті зустрічі

Раніше “Ворскла” та ‘”АІК” не перетиналися на футбольному полі.