Хорватський фахівець, який вступив сьогодні на посаду головного тренера «гірників», представив команду своїх асистентів та розповів про функції кожного з них.

Донецький “Шахтар” офіційно оголосив ім’я нового головного тренера. На зміну італійському тренерському штабу на чолі з Роберто Де Дзербі прийшов міжнародний колектив під керівництвом хорвата Ігора Йовічевіча. Новий наставник команди розповів про своїх помічників, які працюватимуть у донецькому клубі.

«У мене в тренерському штабі два іспанці – це тренер воротарів Франциско Галан з Атлетіко (Мадрид) та Даніель Де Кастро, який є першим асистентом та фітнес-тренером. А також троє українців, які вже працювали зі мною у Дніпрі-1 – Юрій Беньо, Андрій Ханас та Микола Шамардін як аналітик.

Це мої люди, які дуже лояльні до мене, ми вже знаємо одне одного та розуміємо все, що потрібно робити», – сказав Йовічевіч в інтерв’ю клубній прес-службі Шахтаря.

48-річний Йовічевич раніше працював у Карпатах та Дніпрі-1.

Контракт хорвату із Шахтарем розрахований до 2024 року. Вже сьогодні Йовічевіч приступив до виконання своїх обов’язків у донецькому клубі. Шахтар розпочав підготовку до нового сезону у нідерландському Роттердамі.

Старт нового сезону УПЛ заплановано на 23 серпня. Крім того, «гірники» представлять нашу країну на груповому етапі Ліги чемпіонів, який розпочнеться у вересні.