Півзахисник “Олександрії” Артур Авагімян поділився думками про проведення чемпіонату України під час військових дій у країні.

“Дякую нашим військовим за те, що у нас є можливість тренуватися і сподіватися на те, що матчі УПЛ відбудуться за планом.

Але, звичайно, побоювання є, як і у всіх людей, хто зараз перебуває в Україні. Чесно кажучи, питання дуже суперечливе. Війна сильно вплинула на футбол в нашій країні. Вважаю, гарантії безпеки наразі ніхто не може дати під час проведення матчу. Це дуже важко.

Не зрозуміло з приводу повітряної тривоги. Якщо я буду бігти 1 на 1 з воротарем, а в цей час тривога, що робити? Бігти в притулок? Або бігти забивати? Або ще момент: при стандарті м’яч уже подали, та він залітає у сітку, а цей час сирена, то гол зараховують, чи ні? Багато спірних питань, на які дійсно немає відповіді.

Але найголовніше це гарантії безпеки, яку ніхто не може дати зі зрозумілих причин. Хто буде нести відповідальність, якщо щось трапиться?

Ми ж бачимо, що ракети прилітають і по будинках, по торгових центрах, та будь де наразі. Футболісти теж люди: звичайно всі про це говорять і замислюються. Є побоювання та різні думки з цього приводу.

Дуже сподіваюсь, що наші бійці здолають ворога й усе це закінчиться вже дуже скоро. Віримо у ЗСУ”, – сказав Авагімян.

Нагадаємо, що новий сезон чемпіонат України стартує 23 серпня.