Тренер криворізького «Кривбасу» Ігор Фокін, один із асистентів Юрія Вернідуба, розповів про роботу з новою командою.

– Юрію Петровичу, пам’ятаєте, скільки років ви працюєте з Юрієм Вернидубом?

– Із Юрієм Миколайовичем працюємо з 2010 року. У цей час він прийшов у «Зорю». Разом працювали також у Білорусі, Молдові. Тепер Юрій Миколайович у «Кривбасі». Він зателефонував нам, і ми з радістю приїхали допомагати йому в Кривий Ріг.

– Ваш перехід до «Кривбасу» має якусь особливу історію?

– Для мене «Кривбас» – далеко не остання команда, адже за часів кар’єри гравця я тут провів один сезон (у 1994-1995 роках). «Кривбас» – дуже амбітний клуб. Зізнаюся, ми за ним стежили раніше, коли він грав у Першій лізі. Тепер гратимемо на перемогу в кожному матчі УПЛ і радуватимемо наших уболівальників у цей важкий для України час.

– Що важче: приходити до збитого колективу чи команди, яку треба будувати з чистого аркуша?

– У «Кривбасі» будується нова команда, багато нових футболістів. Виконавці притираються один до одного на футбольному полі. Впевнений, усе буде гаразд. Працюватимемо і здобуватимемо перемоги з Кривбасом. Схоже, всі хлопці дуже стараються і віддаються на тренуваннях.

– «Кривбас» – амбітний клуб. Які ваші власні амбіції у клубі, у Кривому Розі? На що чекаєте від нового сезону?

– По-перше, я чекаю миру у нашій рідній Україні. По-друге, чекаю початку нового сезону та перемог «Кривбасу».

Хочеться подякувати захисникам України, які захищають нашу землю від ворога. Саме завдяки вам повертається український футбол. Завдяки вам ми можемо грати та тренуватися. Слава Україні!