Перший кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів – це тридцять команд, розділених на п’ятнадцять ігрових протистоянь.

У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці вийдуть до другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (на шлях чемпіонів), переможені перемістяться у другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій (на шлях чемпіонів).

Перші матчі заплановані на 5-те та 6-те липня. Матчі у відповідь відбудуться за тиждень.

“Буде-Глімт” (Норвегія) – КІ Клаксвік (Фарерські острови) 3:0
Голи: Боніфас 11, Боніфас 31, Боніфас (пен.) 58

Єдиний матч на цій стадії турніру (і взагалі єврокубків), в якому брав участь представник конкурента України у Таблиці коефіцієнтів. Було б вигідною осічка “Буде-Глімта”, але шансів на це не було. Чемпіон Норвегії не тільки переміг, а й практично гарантував собі вихід у наступний раунд.

Навіть попри втрату кількох важливих гравців та “синдром другого сезону”, “Буде-Глімт” на дві-три голови перевершує чемпіона Фарерських островів. Це й відобразилося на табло.

ХІК (Фінляндія) – “Даугава” (Латвія) 1:0
Гол: Мартіч 11

Не дуже яскравий матч за наповненням (всього три удари у площину на дві команди), однак важко було очікувати чогось іншого. ХІК реалізував один зі своїх небагаточисленних моментів, що й дозволило перемогти. “Даугаві” ж за тиждень обов’язково потрібно покращити рівень реалізації, додати в раціональності. Шанси зберігаються, але у ХІКа їх більше.