Футбольний клуб «Поділля» звернувся до Професіональної футбольної ліги України з офіційним листом, в якому йдеться про те, що хмельничани не планують приймати участь у сезоні 2022/2023 Першої ліги

«Футбольний клуб «Поділля» з натхненням сприйняв інформацію про майбутне поновлення футбольних змагань в Украіні, – йдеться в листі президента ФК «Поділля» Євгена Бейдермана до президента ПФЛ Олександра Каденка. – Ми вітаємо прагнення Української асоціації футболу та Професійної ліги України, а також сподіваємося, що українській футбол продовжить своє існування у такий скрутний для держави час. Маємо за честь повідомити, що футбольний клуб «Поділля» продовжує жити. Щоправда, нинішня ситуація в Україні внесла зміни в нашу діяльність. Паралельно з вихованням підростаючого покоління, а наша академія працює у звичному режимі, клуб тісно пов’язаний з волонтерською роботою, вносячи вклад в нашу майбутню спільну перемогу — як у допомозі переселенцям, так i в контексті забезпечення Збройних сил України».

Водночас, місія першолігового келубу «поставлена на паузу». «В умовах, коли керівництво клубу, президент та обидва віце-президенти, задіяні у різних підрозділах 3CУ, спонсори клубу наразі акумулюють ресурси для допомоги військовим, а на міську раду Хмельницького на чолі з міським головою ліг важкий тягар у зв’язку зі збільшенням видатків та допомогу 3CУ, ми не маємо можливості та права на забезпечення виступу першої команди у сезоні 2022/2023 на справжньому професійному рівні. Інший підхід не для нас», – йдеться в листі.

Разом з тим, «Поділля» звернувся до ПФЛ та УАФ з проханням зберегти за клубом місце у Першій лізі до сезону 2023/2024 років.