Сьйон програв Динамо (0:1) у третій для киян тренувальній грі на швейцарських зборах.

Товариський матч 2 липня 2022

Сьйон – Динамо – 0:1

Гол: Ванат, 35

Динамо: Бойко (Нещерет, 46) – Тимчик (М. Кравченко, 46), Бурда (Дячук, 83), Боль, Дубінчак (Вівчаренко, 46) – Яцик (Малиш, 67), Шепелєв (Андрієвський, 46) – Н. Волошин (В. Волошин), Буяльський (Царенко, 72), Гармаш (Бєсєдін, 46) – Ванат

Динамо після нічиєї та поразки у поєдинках з клубами 2 дивізіону чемпіонату Швейцарії чекав середняк тамтешньої Суперліги. Контрольний матч став частиною благодійного турне заради України Match for Peace! Stop the War! Пресинг Києва спрацював на 6 хвилині. Яцик перехопив, Гармаш спробував у дотик застати воротаря зненацька. Денис, який несподівано вийшов грати лівого вінгера, не влучив. Шепелєв обігрався з Буяльським у межах штрафного і пробив. Перший влучний удар на 9 хвилині, сейв голкіпера господарів.

Дуже активний 8 номер киян. Шепелєв постійно загострює праворуч. Цього разу Володимир опустився на фланг і знову віддав Буяльському до штрафного. Віталій п’ятою ефектно продовжував, але Назар Волошин наштовхнувся на захисника. Боль і Бурда вели боротьбу між собою після подачі зі стандарту – удар вище. На 35 хвилині старі напрацювання Динамо привели до взяття воріт. Шепелєв почав атаку зі своєї половини, Тимчик протягнув ще далі. Буяльський класно кинув у розріз, а Ванат добив після удару Волошина з гострого кута.

Бойко ефектно зреагував на удар метрів з 30. Це фактично перша спроба Сьйона за 36 хвилин гри. Гармаш – аж ніяк не вінгер, але кілька разів непогано перехоплював і грав у відборі. Ось після одного з таких епізодів наприкінці першого тайму Денис розігнав контру і покотив у штрафний. Волошин відіграв ще правіше, але дещо в недодачу, тож удар Тимчика заблокували. Шепелєв після розіграшу штрафного приклався здалеку, Бурда намагався добити п’ятою – заблокували. Буяльський і Ванат залишаються головними персонами атаки. Гармаш, Шепелєв та Н. Волошин теж доволі непогано підігрують.

Буяльський невдало спробував перехопити. Суперник підхопив снаряд і крутив у дальній кут – Нещерет на місці. Перша осмислена атака Динамо після перерви трапилася на 58 хвилині. Вікентій Волошин прийняв м’яч між лініями і віддав у фланг Микиті Кравченку. Далі Бєсєдін віддав на хід Буяльському. Віталій накинув з воротарського, Андрієвський завершував – у руки голкіперу. Яцик травмувався після зіткнення із суперником. Малиш замінив десятого номера Динамо.

Кравченко навісив у воротарський. Ванат змусив голкіпера помилитися, але й сам не зумів пробити. Той же Микита грубо зіграв проти суперника. Лікарі знову на полі, жовта для правого захисники Динамо. Волошин заробив штрафний після індивідуального рейду. Андрієвський здалеку пробив у кут, але воротар на місці. Київ контролював темп гри (дуже розмірений, м’яко кажучи) практично весь матч. Відчуття гри Буяльського і Ваната вистачило для мінімальної перемоги, адже моментів український клуб створив не дуже багато. Суперник нічого не зміг протиставити у пресингу та своїй атаці. Наступний матч команда Луческу зіграє проти Янг Бойз у вівторок, 5 липня о 19:30.