Український нападник «Шарлотт Індепенденс» Ілля Шевцов розповів, як облаштувався у США, де грає у 3-му дивізіоні.

– Практично на кожній грі є люди з України. Тут їх до речі напрочуд дуже багато. На домашній грі вдалося познайомитись з хлопцями з України.

Також знайшов магазин українців з їжею, познайомився з хлопцями. Вони з Харкова, поїхали після того, як почалася війна, відкрили магазин, купую у них українські продукти та їжу.

Багато спілкуюсь із українцями. Дуже приємно, всі сказали, писали в інстаграм, якщо потрібна якась допомога, звертайся, ми тобі допоможемо.

– Близько 15-20 років тому, напевно, у США багато хто плутав Україну з РФ, вважаючи, що це одна і та сама держава і так далі. Як зараз, навіть за тисячі кілометрів новини про війну не випадають з інформаційного поля?

– Ні. Нині вже ніхто у світі не плутає. Можливо, 20 років тому я не знаю. Хоча я думаю, що навряд. Усі американці досить ерудовані, всі чудово розуміють. Всі вони стежать, всі знають, можливо, деякі навіть швидше за мене.

На тренування, коли приїжджаю, а це десь о восьмій ранку, завжди новини читаю. Хлопці приїжджають і теж знають усі новини: що, як, хто сказав, яку зброю передали, скільки виділили, які ракети яким містам запускали.

Це ж не лише Україну та РФ торкнулося. Це торкнулося всього світу. Ніхто не залишається осторонь цієї ситуації, – сказав Шевцов.