Нещодавно стало відомо, що “Металіст” хоче підписати півзахисника Домінго Бланко.

Він найбільше полюбляє діяти на позиції центрального хавбека, хоча може також грати в амплуа правого вінгера. Це може бути класичний перехід для “Металіста”, адже контракт 26-річного аргентинця з клубом “Індепендьєнте” завершується вже влітку, тож він може приєднатися до харківського клубу цілком безкоштовно. Оскільки зараз Transfermarkt оцінює Бланко на рівні 3 мільйонів євро, можна сказати, що це буде хороше підсилення для “Металіста”, над трансферами котрого працює Євген Красніков. Щоправда, поки не оформлені всі деталі, не варто говорити про це, як про доконаний факт.

Домінго Бланко (його ім’я та прізвище перекладається як “Біла Неділя”) починав свою кар’єру в аргентинському клубі “Олімпо”. По правді, попри свій вже не юний вік, потенційний новачок “Металіста” ніколи не грав поза межами своєї батьківщини. Так от, в “Олімпо” він не провів жодного матчу за дорослу команду цього клубу і перейшов в “Індепендьєнте” за 350 тисяч євро. Щоправда, спершу йому там не давали ігрової практики, тож здали в оренду у клуб з прекрасною назвою “Дефенса і Хустісія”. Там Бланко провів 33 матчі, але не відзначився жодною результативною дією

. Зрештою, “Індепендьєнте” вирішив повірити в Домінго і той наразі провів у складі цієї команди 96 поєдинків, у яких забив 2 голи та оформив 3 асисти. До слова, за 129 матчів на клубному рівні аргентинець отримав 23 жовті картки та 1 разу вилучався з поля. Окрема сторінка у біографії Бланко – дебют у складі національної збірної Аргентини. Він жодного разу не грав за будь-яку юнацьку або молодіжну збірну, зате у 2019 році провів 44 хвилини в товариському матчі національної команди “альбіселесте” проти Венесуели. Тоді Аргентина програла з рахунком 1:3, а Домінго більше за цю команду не грав.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com