Прес-служба “містян” опублікувала огляд сезону у виконанні кожного гравця клубу. Український універсал Олександр Зінченко закривав цикл матеріалів “Чемпіони у фокусі”.

“Зінченко відіграв надважливу роль у драматичній перемозі над Астон Віллою, завдяки якій ми стали чемпіонами четвертий раз за п’ять років. Тоді був його найбільш видатний виступ.

Українець розпочинав матч із лавки для запасних, але по перерві разом із Гюндоганом вийшов на поле, коли підопічні Хосепа Гвардіоли відставали на один гол. Ілкай оформив дубль проти “вілланів”, але Зінченко продемонстрував не менш вражаючу гру на лівому фланзі.

Навіть коли гості подвоїли свою перевагу завдяки Коутінью, енергія та креативність українця продовжували вселяти надію на малоймовірний камбек. Зінченко виконав більше успішних передач (46) за свої 45 хвилин гри, ніж будь-який гравець Вілли за весь матч. Водночас він прагнув проникати в середину та створювати тиск у штрафному суперника.

Позитивна гра навіть подарувала йому асист, коли Родріго зрівнював рахунок на 78 хвилині. Сіті була потрібна іскра, щоб змінити ситуацію проти Астон Вілли. Зінченко, для якого це був один із найкращих виступів за клуб, був людиною, яка дала цю іскру”, – йдеться на сайті “містян”.

Нагадаємо, у сезоні 2021/22 Олександр провів 28 поєдинків у всіх турнірах за манчестерський колектив, відзначившись п’ятьма результативними передачами. Саме завдяки перемозі над командою Стівена Джеррарда в останньому турі Сіті обійшов Ліверпуль на один заліковий бал та став чемпіоном Англії.