Європейська рада надала Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту в Брюсселі.

Українська асоціація футболу та національні команди, що зараз беруть участь в офіційних турнірах та проводять товариські матчі, виступають за підтримку вступу України до Євросоюзу, нагадали в прес-службі Української асоцівції футболу. Тематичні шеврони на формі, вихід команд із прапорами ЄС і звернення гравців до вболівальників і всієї європейської спільноти із закликом сприяти наданню нашій державі членства в ЄС — внесок УАФ у кампанію Embrace Ukraine, або «Україна — це Європа!».

– Україна офіційно отримала статус кандидата в члени Євросоюзу! Історична подія, і ми пишаємося тим, що до її реалізації долучилася й наша футбольна родина, — сказав президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — Українська асоціація футболу, національні збірні й найкращі у світі українські вболівальники щодня доносили до європейських партнерів на всіх рівнях просту істину: Україна вже вісім років захищає Європу від російської воєнної агресії, платить величезну ціну за збереження свободи, прав людини й демократії в Європі, тому заслуговує на повноправне членство в ЄС. Але головною запорукою цього успіху є хоробрість Збройних сил України, які щодня дають відсіч окупантам! Саме завдяки їм кампанія Embrace Ukraine, яку ініціював президент Володимир Зеленський, завершилася позитивним для нас рішенням саміту ЄС!