Другий тур чемпіонату Європи U19 з футболу завершився матчами групи В. Після першого туру у цій групі лідером йшла Англія – 3 очки, друге місце ділили Сербія та Ізраїль – по 1 очку, а останньою йшла Австрія – 0 очок.

Євро U19. Група B. Другий тур

Ізраїль – Австрія 4:2

1 – 0. Кассус Абед – 5.

1 – 1. Джасіц – 24.

2 – 1. Лугасі – 29.

3 – 1. Мадмун – 52.

4 – 1. Глух – 54.

4 – 2. Демір – 76.

 

Англія – Сербія 4:0

1 – 0. Скарлетт – 5.

2 – 0. Скарлетт – 40.

3 – 0. Чуквуемека – 68.

4 – 0. Джеббісон – 90+1.

За результатами других матчів у цьому квартеті, англійці достроково гарантували собі вихід у плей-оф та вихід на молодіжний чемпіонат світу. А от усі інші команди так чи інакше залишаються в боротьбі.

Англія у своєму матчі не залишила жодних шансів збірній Сербії, команді, що вийшла до фінальної частини Євро-2022 з групи Укрвїни. Англійці забили по два голи у кожному з таймів, а суперник фактично нічого не створив біля їх воріт – 4:0.

В іншому матчі групи Ізраїль “перестріляв” Австрію – 4:2. Ця гра залишається найрезультативнішим поєдинком турніру, поки що. При цьому результат не назвати надсправедливим: австрійці більше володіли м’ячем, нанесли 24 удари по воротах суперника (проти 9 від ізраїльтян). У Австрії одразу 8 ударів у ствір воріт (але тільки два голи), тоді як в Ізраїлю – 5 ударів у ствір (4 голи).

Цей результат означає, що Австрія втратила шанси на вихід до півфіналу, але може поборотися за третє місце та вихід у плей-оф за право зіграти на молодіжному чемпіонаті світу. Для цього Австрії потрібно буде перемогти Сербію в останньому турі.

А Ізраїль зробив вагомий крок до виходу у плей-оф чемпіонату Європи – у команди чотири очки після двох матчів.