Франція та Італія достроково вийшли у півфінал з групи A Євро U19 і гарантували собі участь на молодіжному чемпіонаті світу.

Євро U19. Група А. Другий тур

Словаччина – Італія 0:1

0 – 1. Амброзіно – 33.

 

Франція – Румунія 2:1

1 – 0. Чауна – 12.

2 – 0. Аделін – 20.

2 – 1. Кубіц – 82.

Юніорський чемпіонат Європи U19 після дня паузи продовжився матчами другого туру. Спершу свої ігри провели команди групи А – Італія зустрічалася зі Словаччиною, Франція – з Румунією.

У першому турі французи та італійці здобули перемоги у своїх матчах, тож у разі перемоги в другому турі ці команди гарантували собі достроковий вихід з групи.

Першими з цим завданням впоралися італійці, які в своєму другому матчі мінімально обіграли словаків. Господарі турніру, Словаччина, провела якісніший матч, ніж проти Франції, однак в атаці майже нічого не створила.

В Італії було дві поперечини в першому таймі, а ще одна атака завершилася голом – забив Джузеппе Амброзіно, гравець “Наполі”. Зрештою, цей гол виявився єдиним і переможним у матчі.

Франція у своєму матчі забила два швидкі голи, повела в рахунку 2:0 до 20-ї хвилини гри. І в першому таймі французи просто-таки затискали опонентів: 19 ударів від Франції, 0 – від Румунії.

Але в другій половині гри румунам вдалося підрівняти ситуацію на полі. На 82-й хвилині Румунія забила один гол, на 86-й – другий, але його скасували через офсайд! Тож перемога Франції – 2:1.

Ці два результати означають, що Італія та Франція набрали за підсумками двох матчів по 6 очок та достроково вийшли з групи до півфіналу. Це також означає, що ці дві команди уже гарантували собі кваліфікацію на молодіжний чемпіонат світу U20, що відбудеться в 2023 році.