Півзахисник “Бордо” Данило Ігнатенко, права якого належать донецькому “Шахтарю”, розповів про свій перший збір у лавах національної збірної України.

– Де і коли ти дізнався про інтерес Олександра Петракова?

– Після гри в Нанті, коли ми їхали в аеропорт, зателефонував адміністратор збірної та сказав мені цю новину. Потім мене набрав Олександр Васильович, сказав, що дивився ігри із моєю участю. Що йому подобається, як я себе проявив, граючи за “Бордо”. Ну і про те, що викликає мене у розташування збірної.

– Твоя перша реакція?

– Я відчув себе щасливим. А яка ще може бути реакція, коли тебе викликають в головну команду країни?

– Як тебе зустріли у збірній? Яка у команді ситуація?

– Нормально. У збірній гарна атмосфера. Багатьох хлопців я знаю, тому не виникло жодних проблем. Звичайно, спочатку більше тримався хлопців, з якими нещодавно грав – Довбика, Піхальонка. Ще – Сікана з “Шахтаря”. На адаптацію у мене пішло три-чотири дні, після чого спілкувався з усіма хлопцями.

– Який настрій панував у команді після гри з Вельсом?

– Звичайно, всі були дуже засмучені. Як інакше? Адже ми розраховували на інший результат. У багатьох була мрія: поїхати до Катару на чемпіонат світу зі збірною. Певне спустошення було, мабуть, у всіх гравців збірної. Дні два ходили всі сумні. А вже після перемоги над Ірландією у Лізі націй якось попустило, настрій покращився. Зараз все добре.

– У Лізі націй перед командою стоїть завдання виграти групу?

– Зайняти перше місце у групі, завоювати місце у лізі А. Отже, продовжуємо працювати і прагнемо своїх цілей.

– У двох іграх Лізі націй ти провів на полі лише кілька хвилин. Які завдання ставив перед тобою тренер?

– Для мене важливо було відчути атмосферу ігор за збірну. З Ірландією я виходив на поле за рахунку 1:0, на нашу користь. Завдання було – менше йти вперед, надійніше зіграти ззаду. Ну а з Вірменією вже при 3:0. Гра була зроблена, тож виходив на поле робити свою роботу.

– Прощаючись, Олександр Петраков вселив тобі надію, що й надалі запрошуватиме тебе до збірної?

– Та ні. У збірній ніхто таких гарантій не може дати. Все залежить від тебе, як ти себе проявлятимеш у клубі.

– Як думаєш, у чому тобі слід додати, щоб постійно викликатись у збірну?

– Для початку потрібно тримати той рівень, який я показував, граючи за “Бордо” у Лізі 1. А збірна – це, скажімо так, наслідок хорошої гри, – відзначив Ігнатенко.