Наставник “Металіста 1925” Валерій Кривенцов поділився деталями про підготовку команди до нового сезону.

– Валерію Сергійовичу, коли плануєте зібрати своїх футболістів?

– Орієнтовно 3-4 липня.

– Де готуватиметеся до нового сезону?

– На навчально-тренувальній базі у Щасливому під Києвом.

– Це там, де базується академія донецького “Шахтаря”?

– Так, там одна база.

– Команди не заважатимуть один одному, працюючи в одному місці?

– Складно сказати. У нас свої плани, у “Шахтаря” – свої. Раніше там займалися футболісти із академії донецького клубу. Тепер вони тренуються у Хорватії. Наскільки я розумію, ми почнемо тренуватись одні, а там буде видно. Може хтось і приєднається.

– Виконавчий директор “Металіста 1925” Андрій Недєлін нещодавно сказав, що в команді залишаться майже всі футболісти. Чому майже?

– Наразі не готовий коментувати кадрові питання. Все-таки до початку зборів ще три тижні. Коли буде офіційна інформація, її опублікуємо. Всьому свій час.

– Новачки будуть?

– Ми плануємо велику кількість спарингів, у яких переглядатимемо потенційних кандидатів у нашу команду. Відштовхуватимемося від того, як вони себе проявлять.

– Взимку з “Оболоні” в “Металіст 1925” перейшов центрбек Микита Безуглий, а у “Шахтаря” ви орендували правого захисника Дмитра Капінуса. Вони так і не встигли дебютувати за вашу команду через воєнні дії. У них ще буде така нагода?

– У Безуглого чинний контракт. Ми на нього розраховуємо. Те саме стосується Капінуса, якщо “Шахтар” не захоче взяти його до першої команди. У такому разі буду тільки радий за Діму.

– Якщо відштовхуватися від неофіційної дати, що чемпіонат розпочнеться 20 серпня, чи вистачить вашій команді часу, щоб набрати оптимальні кондиції?

– Ми заклали 45 днів на підготовку. Цього має вистачити, – наголосив Кривенцов.