Франція розбила Словаччину в матчі-відкритті Євро U19 з футболу, Італія виграла свій перший матч.

Євро U19: група А, перший тур

Словаччина – Франція 0:5

0 – 1. Чауна – 16.

0 – 2. Бонні – 34.

0 – 3. Вірджініус – 57.

0 – 4. Бонні – 59.

0 – 5. Вірджініус – 62.

 

Італія – Румунія 2:1

1 – 0. Бальданці – 47.

1 – 1. Андронаше – 53.

2 – 1. Вольпато – 68.

Матч-відкриття чемпіонату Європи U19 відбувся між господарем турніру, збірною Словаччини, та одним з головних фаворитів змагань, командою Франції. Якщо французи пройшли два раунди кваліфікації, щоб відібратися на турнір, то словаки потрапили як господарі.

На старті гри словаки намагалися грати першим номером та тримали м’яч, але як тільки французи підняли командну швидкість – почали виникати проблеми біля воріт господарів. Ще до перерви Франція забила двічі, а на старті другого тайму – додала ще три голи. Словаччина ніякої відповіді надати французам не змогла. Відтак, перемога Франції з рахунком 5:0. За матч Франція нанесла 24 удари по воротах суперника, тоді як Словаччина – лише 4.

Дублем у матчі відзначився 18-річний Анже-Йоан Бонні, француз, що на клубному рівні грає за “Парму”. А один гол та два ассисти оформив на свій рахунок 19-річний Лум Чауна, що представляє “Ренн”.

У другому матчі групи А інтриги було більше – Італія з мінімальним рахунком перемогла Румунію (2:1). І обидва голи італійців вийшли вкрай ефектними.