Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю CNN заявив, що нове озброєння, яке надають західні партнери, дозволить Україні повернути окуповану територію, включно з Кримом.

“Ми збираємося звільнити всі наші території, включно з Кримом. Крим є стратегічною метою для України, тому що це українська територія. Але ми будемо рухатися крок за кроком», – зауважив міністр.

За його словами, першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшому просуванню російських військ. Другим етапом, підкреслив Резніков, є відкидання російських військ на позиції перед вторгненням 24 лютого.

Лише на 3-му етапі будуть обговорення з партнерами України про те, “як звільнити території, зокрема Крим”, – цитує CNN Резнікова.

На запитання, чи спроба повернути Крим військовими засобами ще більше спровокує росію, яка вважає Крим частиною рф, Резніков відповів, що це не розглядається. «Не важливо. Тому що вони [росіяни] побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони побачать це і в Маріуполі… », – сказав міністр оборони України.

Заява Резнікова прозвучала на фоні чергової зустрічі міністрів оборони країн-партнерів України, за підсумками якої стало відомо, що ЗСУ отримають додатково РСЗВ, артилерію та гелікоптери.