⚡️ *Оперативна інформація станом на 06.00 30.05.2022 від Генерального Штабу ЗСУ* :

▪️ На Сіверському напрямку ворог завдав авіаційних ударів по об’єктах на території Сумської обл. у районах населених пунктів Запсілля, Миропілля та артилерійський обстріл поблизу Кіндратівки.

▪️ На Харківському напрямку противник обстріляв райони на північ та північний схід від міста Харків, а також населених пунктів Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Питомник, Борщова та Перемога.

▪️ На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов’янськ. Для авіаційної підтримки підрозділів у районі на північ від міста Ізюм утримує в готовності до застосування до вертолітної ескадрильї Ка-52. Для логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, перемістив до тимчасово зайнятих населених пунктів понад 250 одиниць озброєння і техніки.

▪️ З метою підвищення оперативності перекидання військ та техніки противник відновив залізничний міст у районі міста Куп’янськ.

▪️ На Донецькому напрямку підрозділи агресора основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах Лисичанськ, Сєверодонецьк та блокуванні основних логістичних шляхів.

▪️ На Лиманському напрямку ворог закріплюється у населеному пункті Лиман, проводить перегрупування для подальшого наступу на Слов’янськ.

▪️ На Сєверодонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ перекинув з території російської федерації до визначених районів боєприпаси та техніку.

▪️ На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямку Олександропілля – Комишуваха.

▪️ На Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог активних бойових дій не вів. Здійснює вогневе ураження наших військ, зокрема задіює оперативно-тактичну та армійську авіацію.

▪️ На Запорізькому напрямку окупанти посилили угруповання за рахунок переміщення з району міста Мелітополь у напрямку населеного пункту Василівка до 120 одиниць озброєння і військової техніки.

▪️ На Південнобузькому напрямку рашисти продовжують зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, сковуванні дій наших військ та запобіганні перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки.

▪️ Для поповнення втрат угруповання військ окупанти переміщують з території рф та тимчасово окупованого Криму зняту зі зберігання військову техніку.

▪️ На Миколаївському напрямку з метою проведення наступальних дій для повернення втрачених позицій противник перекинув окремі підрозділи на визначені напрямки.

▪️ На Криворізькому напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.

▪️ За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 14 атак ворога, знищено 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 10 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 крилаті ракети та три БпЛА типу “Куб”.

▪️ Винищувачі Повітряних Сил за попередню добу над Сумщиною збили 2 ворожі БпЛА. Українська авіація також завдала повітряного удару по підрозділах окупантів в районі населеного пункту Довгеньке. Є втрати у противника і на інших напрямках.